Jaké jsou Vaše oblíbené webové aplikace?

Dnešní internet je zaplaven obrovským množstvím webových aplikací. Asi nebude daleko od pravdy tvrzení, že převážně se jedná o služby, které si nezískají kritické množství uživatelů. Proč? Zřejmě proto, že nejsou dostatečně užitečné pro koncové uživatele. Na druhé straně je hodně aplikací, které mohou například lidem ušetřit hodně času a které tím pádem přinášejí svým uživatelům přidanou hodnotu. Pojďme se podívat na pár z nich.

Ráno si dávám svou obvyklou kávu, čtu u toho zprávy přes Google Reader. Možná bych si u toho mohl pustit nějakou muziku, prozkoumám last.fm, co zrovna letí mezi kamarády.

Vyrážím do víru velkoměsta, cestou posílám pár tweetů z mobilu. Včera jsem udělal několik zajímavých fotek, nesmím to dnes zapomenout „postnout“ na flickr. Dorazil jsem do kanclu, další den přede mnou.

Pouštím počítač, rychle vyřizuji došlé „requesty“ o propojení na LinkedIn. Jo, tohohle člověka znám, včera jsme byli na pracovním obědě. Kdosi mi posílá odkaz na sdílenou tabulku, abych zrevidoval údaje za poslední čtvrtletí. Že by se skutečna začala projevovat krize?

Pak se dívám do Basecampu, co mě dnes vlastně čeká. No to snad né, musím dodělat tu prezentaci, pozítří mám přednášet o využití sociálních sítí pro Vaši značku. Vaši značku, naši značku, samý plky, dnes je expert na sociální média úplně každý 🙂

Mezitím mi z Facebooku přichází ty nemožný pozvánky do ještě nemožnějších aplikací, kvízů a stránek. Poctivě to vše projíždím, hodina, dvě, a zase to sakra vypadá, že tu prezentaci nestihnu. Facebook by měli zrušit, má produktivita jde dolů. Před obědem se ještě dívám na mapy, jak se dostanu na ulici .. hmm, Vítězného února se už nejmenuje. Asi tam sjedu tramvají.

Během pozdního odpoledne nahrávám na SlideShare aspoň jakýsi polotovar prezentace, možná to ještě doladím později. Jo, taky jsem se mihl kolem pár zajímavejch odkazů, dal jsem je na delicious pro jistotu, ať se to neztratí.

Potřebuji teď rychle něco zveřejnit na webu, jak na to? Aby to bylo rychlý a nenásilný. Vím, tyhle soukromý věci bych měl asi dělat doma a ne v práci, víme ale, jak to chodí, ne? Jo, zkusím to poslat emailem na post@posterous.com, to by mělo fungovat. Hele, vono to funguje, je to tam! Posterous „růluje“! Ještě v rychlosti projedu FriendFeed – hlavní stream a Best of day a pak už ale vážně valím domů.

Konečně doma, zase totálně vyřízenej, z ničeho přitom. Odemykám vchodové dveře. Jen si teď nejsem jistej, jestli jsem něco neměl koupit cestou domů. No jo, zapomněl jsem na mlíko. Malá bude zase bez krupičky, to je průser! No co už. Doma řeknu, že ho neměli.

A jaké jsou Vaše oblíbené webové aplikace?


Uveřejněno

v

,

od

Značky:

Komentáře

1 195 komentářů: „Jaké jsou Vaše oblíbené webové aplikace?“

  1. Ondřej avatar
    Ondřej

    Jako bych četl svůj den :).

  2. Ondřej avatar
    Ondřej

    Jako bych četl svůj den :).

  3. dadmtb avatar

    Heh to bol ale článok 😀 No ja som sa v tomto dni (bohužiaľ?) nenašiel.

  4. dadmtb avatar

    Heh to bol ale článok 😀 No ja som sa v tomto dni (bohužiaľ?) nenašiel.

  5. LuKo avatar
    LuKo

    To je mi nějaké povědomé 🙂 Jen s tím mlékem by mi v dnešní době asi nikdo nevěřil :-))

  6. LuKo avatar
    LuKo

    To je mi nějaké povědomé 🙂 Jen s tím mlékem by mi v dnešní době asi nikdo nevěřil :-))