Tip na wikikend: Wikikonference. Vstup zdarma!

Pokud nemáte zítra nic na práci a věnujete se vývoji a tvorbě webu, zkuste zajít na Wikikonferenci. Konference pro wikipedisty i širokou veřejnost se koná v Městské knihovně v Praze na Mariánském náměstí.

Program začíná v 10 hodin, přednášky trvají do 16 hodin. Cílem konference je zprostředkovat platformu k diskusi o rozvoji Wikipedie a tím navázat na podobné akce organizované v zahraničí. Přestože se v názvu konference nachází označení Wikipedie, není konference věnována pouze diskusi o tomto tématu. Další informace o konferenci včetně programu najdete na adrese www.wikikonference.cz. Vstup na konferenci je zdarma.

Pořadatelem konference je sdružení Wikimedia Česká republika, které spolupracuje s americkou nadací Wikimedia Foundation. Cílem sdružení je především propagace a podpora svobodné tvorby na území České republiky se zaměřením na projekty nadace Wikimedia.

Jinak web české Wikimedie běží na wiki systému Mediawiki. Ano, jak správně tušíte, web je hostován u Active 24. Hezký wikikend 🙂


Uveřejněno

v

od

Značky: