WebExpo Startup Show 2010 odhalí nejlepší webový projekt roku

Že nevíte, co je to „stártap“? Jde o organizaci, která se snaží za velice nejistých podmínek, především omezeného financování, vytvořit produkt nebo službu, která uspěje na trhu, tedy si najde své zákazníky.

Pokud jde o internetové technologie a začínající firmy, tak je smutnou pravdou, že přibližně 90 procent startupů končí neúspěchem. Hlavním důvodem je fakt, že začínající firmy vytváří produkty, které nikdo nechce. Pokud ale někdo chce podnikat na webu, tak jeho jedinou možností je vytvořit startup a hledat cestu do bodu, který se označuje jako „product-market fit“.

Najít takové projekty, aspoň v regionálním měřítku, se pokouší soutěž pro začínající inovativní webové projekty WebExpo Startup Show, která je součástí konference WebExpo 2010. Tato mezinárodní konference o technologiích, webdesignu a businessu na internetu se uskuteční v Praze již za pár dní, od 23. do 25. září.

Poprvé je soutěž WebExpo Startup Show otevřená i pro projekty ze všech středoevropských zemí. Vedle České republiky a Slovenska se soutěže mohou zúčastnit také projekty z Německa, Polska, Maďarska a Rakouska. Nejlepší projekt vybere porota odborníků z 6 zemí a návštěvníci konference.

Je dobře, že na českém internetu zapouští kořeny iniciativy, neformální setkání a konference, které přispívající ke kultivaci internetového podnikání. Active 24 se jako partner 3. ročníku soutěže WebExpo Startup Show rozhodlo věnovat ceny pro vítězné projekty.


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Jeden komentář: „WebExpo Startup Show 2010 odhalí nejlepší webový projekt roku“

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Active24.cz, WebExpo. WebExpo said: RT @active24cz: Soutěž @webexpo Startup Show 2010 hledá zajímavé startupy,koncem září v Praze. @active24cz věnuje ceny pro vítěze http://bit.ly/dmUV73 […]