Letošní Open Source Awards: vítězí CMS Made Simple a WordPress

Hybnou silou internetu jsou jednoznačně aplikace. V poslední době jsou populární především sociální sítě, nezanedbatelnou položku ale tvoří také nejrůznější open-source systémy, které si může kdokoliv instalovat na vlastní hosting. Jasně, webhosting budete potřebovat v každém případě. Co ale zvolit za aplikace? Letošní ročník soutěže Open Source Awards, kterou organizuje server Packt Publishing, hodně napovídá.

V kategorii Open Source CMS zvítězil redakční systém CMS Made Simple, druhé místo patří systému SilverStripe a třetí je MODx. V našich končinách nejde o příliš známé redakční systémy. Systémy, které známe i u nás, byly zařazeny do Síně slávy. Pořadí je následující:

  1. WordPress
  2. Drupal
  3. Joomla!

Mimochodem na Hosting.cz byla o systému WordPress řeč již několikrát. Pro všechny uvedené redakční systémy je pak možné najít vhodný webhosting u Active 24. Konkrétní doporučení najdete v nápovědě:

V další kategorii soutěže Open Source Award se hodnotily nadějné projekty. Trojice oceněných projektů vypadá následovně:

  1. Pimcore
  2. TomatoCMS
  3. BuddyPress

Hodnotila se také řešení pro provoz elektronických obchodů, porotu zaujaly systémy PrestaShop, OpenCart a Tomato Cart. Samostatnou kategorií byly grafické editory, kde zvítězil Blender před často používaným GIMPem a třetím Inkscapem. V době AJAXu a „rich-internet“ aplikací nelze opominout Javascriptové knihovny, kde celkem očekávaně zvítězila knihovna jQuery, o které jsme na www.hosting.cz také párkrát psali.

Jaký systém používáte vy? Můžete některý doporučit?


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Jeden komentář: „Letošní Open Source Awards: vítězí CMS Made Simple a WordPress“

  1. Web Žurnál avatar

    Docela mě pobavila kategorie grafických editorů… ještě že není rozdělena na podkategorie – 3D editory, bitmapové editory a vektorové editory 🙂