Firmy z Y Combinatoru hostují převážně v cloudu

Y Combinator je vyhlášená líheň technologických společností v kalifornském Silicon Valley. Těší se vysoké oblibě začínajících podnikatelů, investorů i médií. Mnohé z dnes známých společností podnikajících v hi-tech oboru a hlavně na internetu pocházejí právě z Y Combinatoru.

Nedávno byla publikována velice zajímavá studie, jaký hosting využívají společnosti, které prošly Y Combinatorem. Převážně využívají tyto firmy cloud hostingové služby. Pokud jde o hosting webů, tak s více než čtvrtinovým podílem vede Amazon, který poskytuje hostingové služby pod značkou Amazon Web Services. Na druhém místě je firma Rackspace, která je jak dodavatelem dedikovaných serverů, tak i provozuje cloud služby. Třetí nejčastější způsob hostingu webu je hosting vlastními silami, kdy si firma koupila vlastní hardware, který umístila do serverovny. K dalším populárním poskytovatelům hostingových služeb pro firmy z Y Combinatoru se řadí například SoftLayer, Slicehost nebo Linode.

Pokud jde o hosting emailových služeb, zde je situace diametrálně odlišná. Většina společností využívá služeb firmy Google, kde si lze pořídit emailové účty zcela zdarma. Druhou nejčastější možností je hosting emailových schránek na vlastním serveru.

Další grafy se věnují DNS hostingu, kde vedou vlastní řešení, druhou nejčastější volbou je hosting u registrátora domén Go Daddy. Mimo jiné tato firma zcela jasně, s nadpolovičním podílem, vede jako nejpopulárnější registrátor domén mezi podnikateli ve Y Combinatoru.

Poslední 2 grafy pak ukazují, jak využívají firmy z inkubátoru zabezpečenou komunikaci přes internet. Zhruba polovina všech firem nemá implementován protokol SSL, přibližně čtvrtina společností využívá běžný certifikát od Go Daddy.

Co z grafů vyplývá? Při výběru hostera rozhoduje kvalita a potřeba škálovatelného a ověřeného řešení. U emailů oceňují firmy z Y Combinatoru (nulovou) cenu a zázemí stabilní společnosti, kterou Google bezpochyby je. U domén a certifikátů je pak zásadním parametrem cena.


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

9 komentářů: „Firmy z Y Combinatoru hostují převážně v cloudu“

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Active24.cz, Active24.cz. Active24.cz said: Jaký hosting využívají firmy z Y Combinatu? Převážně cloud hosting, vede Amazon a Rackspace, u emailu Google http://www.hosting.cz/?p=715 […]