SSL certifikát od ACTIVE 24 – snadno a už za 999 korun ročně

Ne, tento nadpis nevymýšlela reklamní agentura, prostě je to pravda. Chcete důkaz, že lze zabezpečit webové stránky a zároveň utrácet s rozumem? Tak nainstalujme společně SSL certifikát na vaše stránky.

O výhodách zabezpečení webových stránek jsme se na tomto blogu již zmiňovali. V článku byla řeč hlavně o tom, v jakých případech je dobré zabezpečení pomocí SSL certifikátů využít. Pojďme se dnes podívat, jaké kroky musíte udělat, aby se vaše webové stránky mohly pyšnit přívlastkem „zabezpečené“.

Způsoby jsou 2, první případ je jednodušší, kdy vaše stránky využívají webhosting u ACTIVE 24 (http://www.active24.cz/produkty-a-sluzby/webhosting/). V takovém případě postupujte následovně (návod platný pro nákup RapidSSL certifikátu):

  1. Běžte na www.ca.cz a vyberte si nejvhodnější SSL certifikát (https://www.ca.cz/jak-vybrat/). Například cena nejlevnějšího certifikátu RapidSSL je 999 korun za rok. Tento certifikát poskytuje základní šifrování komunikace, zároveň ověřuje, že majitel certifikátu vlastní danou doménu.
  2. Proveďte objednávku zvoleného certifikátu (https://www.ca.cz/objednavka3/sslCertificate/), hlavně správně zadejte název domény, pro kterou certifikát objednáváte.
  3. V dalším kroku zadejte, že máte webhosting u ACTIVE 24, následně se přihlaste svým zákaznickým účtem. Pokud ho nemáte, můžete hned provést registraci zákazníka.
  4. Zvolíte platební období, což bude zřejmě 1 rok a dostanete se na přehled objednávky.
  5. Po závazném objednání budete moci okamžitě zaplatit platební kartou. Výhoda tohoto druhu platby je, že vám bude certifikát vydán v nejkratším možném termínu (desítky minut v ideálním případě). Anebo zaplatíte bankovním převodem.
  6. Emailem vám pak přijde potvrzení objednávky, majiteli domény přijde požadavek od vydavatele certifikátu, který je třeba autorizovat.
  7. Po této autorizaci dorazí emailem další potvrzení, tentokrát od vydavatele certifikátu, který přijal objednávku na vydání certifikátu.
  8. V posledním emailu od vydavatele certifikátu naleznete vlastní certifikát SSL včetně návodu na jeho instalaci. Pokud hostujete web u Active 24, certifikát vám bude automaticky nainstalován.

Certifikát SSL koupený na www.ca.cz lze využít i pro web, který není hostován u Active 24. Výše uvedený postup je pak mírně odlišný, vyžaduje několik málo kroků navíc.

  1. Při výběru webového serveru uvedete, zda-li hostujete na Microsoft IIS nebo na Apache.
  2. Budete muset také vygenerovat tzv. CSR (Certificate Signing Request) soubor, který pošlete emailem na ssl@active24.cz. Více o generování CSR se dozvíte na webu ca.cz (https://www.ca.cz/jak-to-funguje/navod/) nebo v nápovědě (http://napoveda.active24.cz/idx.php/0/421/article/). Popřípadě se můžete obrátit na vašeho hostera.
  3. Zcela na závěr pak budete muset sami instalovat zakoupený certifikát SSL na svůj hosting. Může jít o prosté vložení certifikátu – textu do formuláře v Ovládacím panelu hostingu, ve složitějších případech bude opět vhodné kontaktovat technickou podporu vašeho poskytovatele webhostingu.

Veškeré další informace včetně kompletního ceníku najdete na našem novém webu www.ca.cz.


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Jeden komentář: „SSL certifikát od ACTIVE 24 – snadno a už za 999 korun ročně“

  1. […] SSL certifikát, kterým zabezpečí komunikaci vlastního serveru/hostingu s Facebookem. O SSL zabezpečení webu jsme na hosting.cz také již psali. Takže víte, že nejde o nic drahého. Co je dnes 1000 korun?! Nevelký nákup […]