Je to kulaté a hranaté zároveň – co to je? Přece Roundcube!

Pokud preferujete pro zpracování pošty webové rozhraní, zkuste využít nový Roundcube. Ano, přesně tak se nazývá nový webmail, který můžete vyzkoušet na webmail.active24.cz.

Kromě webmailu Horde tak máte k dispozici novou alternativu, není nic jednoduššího, než ji vyzkoušet. Pro někoho může být nový Roundcube pěknější z pohledu uživatelského rozhraní. Funkčností jde o standardní produkt pro příjem a odesílání elektronické pošty. Součástí Roundcube je také adresář kontaktů, můžete také provádět nejrůznější operace s poštovními složkami.

Pokud se chcete o Roundcube dozvědět více, podívejte se na www.roundcube.net. Ze zajímavých vlastností tohoto programu vybíráme:

  • Možnost využívat drag&drop, tedy táhni a pusť pro přesun a manipulaci emailových zpráv
  • Poštovní zprávu můžete psát buď v režimu rich-text (formátovaný text) nebo HTML.
  • Prohledávání zpráv a kontaktů
  • Zobrazení konverzace ve vláknech (seskupování souvisejících zpráv jako má např. Gmail)
  • Kontrola pravopisu

Velice zajímavou novinkou v dalších verzích Roundcube bude dozajista online kalendář integrovaný s poštou a kontakty.

Jak nový Roundcube, tak i starší Horde slouží k přístupu ke schránkám v rámci služby Start mail. Pokud chcete raději využívat tradičního poštovního klienta instalovaného v počítači, např. MS Outlook, můžete tak učinit pochopitelně. Připojit se k poště je pak možné prostřednictvím POP3 nebo IMAP protokolu.

Jak tedy začít? Přihlaste se do zvoleného webmailu na webmail.active24.cz jménem – emailovou adresou a heslem. Tyto údaje můžete spravovat v Zákaznickém centru pod položkou „Správa e-mailů“, kde lze také vytvářet nové emailové schránky, editovat nastavení existujících schránek, aliasů nebo přístupových práv.

Pokud ještě nemáte hosting u ACTIVE 24, podívejte se na naši nabídku.


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

8 komentářů: „Je to kulaté a hranaté zároveň – co to je? Přece Roundcube!“

  1. Jiří Moučka avatar
    Jiří Moučka

    Mám u vás dva účty.
    Na starším mi běží roundcube, na novějším jsem nenašel možnost jej používat jinak než přes adresu rc.active24.com.
    Lze to tedy nějak nastavit místo aktuálního IceWarp?
    Přecejen rouncube je mimo jiné i díky barevným ikonám mnohem přehlednější. Monochromatické obří ikony IceWarpu (stejně jako windows10 a všech nových aplikací) mi připadají jako návrat do éry 386 s monochromatickým monitorem a mizerným rozlišením.