Plaťte za hosting, který skutečně využijete

Je nesmysl platit za něco, co nepotřebujete. Proto má Active 24 ve své nabídce různé úrovně skriptování PHP a ASP/ASPX, které si mohou naši zákazníci objednat. K čemu slouží a jak je co nejefektivněji využít?

S webhostingem je to jako s jakýmkoliv jiným produktem či službou. Můžete si za levno pořídit ojetého trabanta, dojedete s ním na chalupu a budete navíc cestou trošku cítit. Anebo si koupíte Mercedes, se kterým objedete celý svět, rychle, pohodlně a bezpečně. Určitě by bylo nerozumné kupovat si Mercedes, pokud budete jezdit pouze na chatu sekat trávu a shrabovat listí.

Hosting a skriptování

Zpět ale k hostingu. Pokud hledáte vhodný webhosting, ať už na operačním systému Linux nebo na Windows, můžete si k němu přikoupit skriptování. Ve většině případů ho budete potřebovat, proto je skriptování PHP i ASP/ASPX součástí našich webhostingových variant, jak ukazuje tabulka:

varianta Multihosting Home Multihosting Business Webhosting na míru
úroveň skriptování Profi Premium podle vašeho přání
(Standard, Profi, Premium)

 

Úrovně skriptování a jejich parametry

Jednotlivé úrovně skriptování se liší cenou a svými parametry. Čím dražší skriptování, tím větší zátěž daný hosting zvládne. Přehled cen najdete v ceníku webhostingu na míru.

úroveň skriptování Standard Profi Premium
cena (bez DPH) 19 Kč/měsíc 79 Kč/měsíc 199 Kč/měsíc
PHP na Linuxu
velikost uploadu 16 MB 64 MB 256 MB
max. doba běhu skriptu 30 sekund 55 sekund 2 minuty
velikost paměti 16 MB 64 MB 256 MB
počet současných spojení 5 12 30
ASP/ASPX na Windows
virtual memory 700 MB 800 MB 1000 MB
used memory 100 MB 200 MB 300 MB
CPU 5% 15% 20%

 

Pár příkladů na závěr

Podívejme se ale na praktickou stránku věci. Vaše nároky na hosting mohou být různé. Tomu by měla odpovídat úroveň skriptování, kterou si pro svou prezentaci či aplikaci objednáte.

  1. Provozujete jednoduchou prezentaci, kde potřebujete vykovávat nenáročné PHP nebo ASP/ASPX skripty, které například odesílají data z formulářů emailem. V takovém případě bohatě postačí objednat základní úroveň skriptů Standard za 19 korun měsíčně.
  2. Budete chtít více a rozhodnete se postavit svůj web na některém z open-source redakčních systémů. Může jít o WordPress, Joomlu nebo Drupal. Ve všech těchto případech doporučujeme objednat skriptování úrovně Profi, pochopitelně půjde o skripty PHP na Linuxu. Velikost paměti 64 MB a doba běhu skriptu 55 sekund by měly být dostačující pro většinu akcí, které budete s těmito systémy provádět. Parametry skriptování úrovně Standard by zřejmě nebyly dostačující. Ideální volbou pro hosting uvedených redakčních systémů je Multihosting Home, který obsahuje právě skripty úrovně Profi a kde můžete hostovat celkem 5 webů za jednu cenu.
  3. Do všech 3 uvedených redakčních systémů můžete přidávat doplňky, tzv. pluginy. Nejčastěji budete přidávat pluginy do WordPressu nebo do Drupalu. Některé z těchto doplňků kladou zvýšené nároky na hosting, takže se může stát, že skripty úrovně Profi nebudou stačit pro provoz systému s těmito pluginy. Pak je řešením objednat skriptování úrovně Premium, kde jsou například hodnoty memory limitu více než dostatečné. Jako výhodná alternativa se nabízí Multihosting Business se skripty úrovně Premium. Tento multihosting zvládne až 10 samostatných webových prezentací.

Uveřejněno

v

od

Značky: