Profesionální webové stránky nebo amatérismus

Možnosti dnešního internetu jsou téměř nevyčerpatelné. Můžete být vidět a díky internetu profitovat anebo můžete zvolit cestu polovičatých řešení. Jenže jak poznat, že dané řešení je pro vás to pravé a navíc odpovídající současnému vývoji internetových technologií?

Vezměme si situaci, kdy potřebujete webové stránky. Mohou to být soukromé stránky, většinou se ale lidé a firmy na internetu prezentují, aby tím něčeho dosáhli. Živnostníci budou chtít získat nové zákazníky, malé firmy budou mít za cíl jednodušší komunikaci se svými zákazníky a dodavateli, velké firmy si budou přát prodávat své zboží a služby na internetu.

Existuje několik obecných pravidel, které je dobré dodržovat, pokud chcete mít profesionální webové stránky a ne stránky, které budou spíše pro ostudu.

profík amatér
doména Profíka poznáte z dálky. Provozuje své stránky na vlastní doméně 2. řádu. To znamená, že stránky se nacházejí na adrese www.mojefirma.cz. Prostě čistá práce! Náklady na vlastní doménu jsou přijatelné, zhruba 200 Kč za rok. Amatéra v tomto případě hledáte velice těžko. Zkoušíte všechny možné vyhledávače a stále nic. Pak čirou náhodou najdete jeho vizitku a do prohlížeče ťukáte www.mamwebzadara.cz/..
..klient85567/pepa.html
. Stránky sice nejsou k nalezení, ale zase je to zadarmo!
e-mail Pokud máte vlastní doménu, tak emailové schránky máte zcela určitě ve tvaru jan.bohaty@mojefirma.cz. Tedy za zavináčem máte vaši doménu. S každým emailem tak propagujete vlastní značku. Zase můžete ušetřit a mít email ve tvaru josifek.novacek-85@nevolny.cz. V kombinaci s výše uvedenou adresou webu by ale šlo o smrtící kombinaci. Nedoporučujeme!
webhosting Webhosting je místo, kde umístíte své webové stránky. Jde o prostor na počítači, který je stále připojen k internetu a který obsahuje vaše webové stránky. Webhosting pořídíte od 19 Kč měsíčně. I webhosting lze pořídit zadarmo. Bohužel to ale nese s sebou riziko. Především služba zadarmo nebude mít garantovaný provoz, takže se může stát, že webhosting nebude fungovat. Takže vaše stránky nebudou dostupné.
podpora a monitoring Něco nefunguje? Profík zavolá na linku zákaznické podpory (nebo napíše e-mail), aby byla sjednána okamžitá náprava. Kdykoliv, 24 hodin denně. „Zase to nefunguje!“ – amatér napíše e-mail a čeká, až budou stránky zprovozněné. Telefonovat není kam většinou. Nejhorší jsou výpadky v sobotu ráno, kdy musíte čekat do pondělního odpoledne.
redakční systém Profík si aktualizuje své webové stránky sám a to zcela jednoduše, jako by psal text ve Wordu. Může si na stránky vložit text, obrázky nebo i video. Provozuje totiž webové stránky na redakčním systému. Mnohé z nich jsou dostupné zcela zdarma. Amatér se dívá na své stránky a říká si, že by to chtělo nějakou změnu. Poslední novinka na webu je z roku 2009. Stránky mu vyráběl před 5 lety synovec, který teď chodí na vejšku v Ostravě. Tak ono to nakonec ještě nějaké 2-3 roky počká, ta aktualizace.
statistiky návštěvnosti Profík využívá placené služby. Za své peníze chce výsledky. Proto pečlivě sleduje, jestli na jeho webové stránky někdo chodí. K tomu používá statistiky návštěvnosti, které mu tohle vše řeknou. Čísla, tabulky a grafy – to je potrava pro profíka. Amatér šetří. Peníze v první řadě, úsporný je také na vědomosti. To, že na jeho stránky nechodí mnoho návštěvníků, buď nechce vědět nebo ho to nezajímá. Provoz webové prezentace je jedním z jeho mnoha pokusů a omylů. Web má, ale neví, k čemu.
cena celkem za rok od 500 Kč
obvykle do 2000 Kč
0 Kč

 

Jak vidíte, každý má na výběr. Lze využít „nulovou variantu“, v konečném důsledku ale tato možnost není příliš výhodná. Pokud budete chtít provozovat profesionální webovou prezentaci, tak vám rádi pomůžeme.


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

11 komentářů: „Profesionální webové stránky nebo amatérismus“

  1. Nonton Drama Korea avatar

    Great NewsYou have here