20 let internetu v ČR a další krůčky k bezpečnosti

Už dvacet let je v  České republice internet, oficiálně jsme se připojili 13. února 1992. K tomuto výročí založila a oficiálně zaregistrovala ACTIVE 24, jako první česká společnost z komerční sféry, svůj bezpečnostní tým ACTIVE24-CSIRT (Computer Security Incident Response Team) a tím se zapojila do celosvětové infrastruktury bezpečnostních týmů typu CSIRT/CERT.

Tento tým bude oficiálně řešit veškeré bezpečnostní incidenty v síti společnosti a dále si vyměňovat zkušenosti a koordinovat své kroky s ostatními bezpečnostními týmy v ČR (v čele s národním týmem CSIRT.CZ) i po celém světě.

Pomáháme tímto krokem vybudovat funkční infrastrukturu bezpečnostních týmů v České republice a věříme, že právě spolupráce týmů tohoto typu je jediným dlouhodobě efektivním způsobem, jak čelit stále častějším kybernetickým hrozbám.

Registrací svého CSIRT týmu jsme udělali další krok ve svých aktivitách zvyšující bezpečnost internetu.

Z předešlých kroků uveďme služby DNSSEC (zabezpečení DNS) nebo DKIM (technika zabraňující podvržení e-mailu), na všech svých webhostingových serverech také  podporujeme zabezpečený přenos dat FTPS resp. SFTP.

S kvalitním webhostingem od ACTIVE 24 jde vše snadněji.


Uveřejněno

v

od

Značky: