Máme pro vás 2 lístky na České nebe do divadla Járy Cimrmana

Že má Active 24 narozeniny a naděluje dárky, se k vám zřejmě dostalo již před měsícem. Tentokrát můžete získat 2 vstupenky na představení České nebe v divadle Járy Cimrmana.

Ono se to málo ví, ale český génius Jára Cimrman má hodně společného s hostingem a webem vůbec. Tvůrci pokročilých samoléčících se serverových řešení a cloudových datových center vychází z myšlenky Járy Cimrmana „můžeš padnout, ale zase musíš vstát a narovnat se“. Jára pouze neteoretizoval, ale i konal, což je zřejmé z nálezu, který učinili zapálení cimrmanologové v jeho rodném domě.

Na chodbě, kde bývá celoročně silný průvan, byla nalezena tajná komora o velikosti přesně 20U racku se 7 zásuvkami. Znalci Járova díla předpokládají, že v těchto primitivních podmínkách byly položeny základy fungování počítačových sítí. Kromě dokonalého „přírodního“ chlazení vzduchem byla komora opatřena také dvířky s malým visacím zámkem. Zjevně byla bezpečnost dat pro Járu jednou z priorit. Zlí jazykové a odpůrci díla Járy Cimrmana poukazují na fakt, že komora neměla žádné propojení na okolní svět a že bez kabeláže mohlo stěží jít o plně funkční síťový výpočetní systém. I toto má však své vysvětlení. Jak víme, Jára byl doslova nadšencem do mobilních technologií, takže Járovi věrní předpokládají, že experimentoval s bezdrátovým přenosem dat.

Konkrétní a známé jsou jeho pokusy s telegramem a telefonem. Jistě není třeba připomínat veselou příhodu, kterou často přidával k dobru vynálezce telefonu Alexander Graham Bell. Svůj první telefon sestrojil v Bostonu v roce 1876. Když připojil telefon do sítě, aby uskutečnil první telefonní hovor, zjistil, že má na svém aparátu 2 zmeškané hovory od českého vynálezce.

Zpět ale k dárkům: napište nám originální narozeninové blahopřání a doručte ho poštou na naši adresu. Z došlých gratulací vybereme ty nejvtipnější, nejhezčí nebo jen ty, které se nám budou líbit, jejich autor získá 2 vstupenky na divadelní představení České nebe, poslední dramatický kšaft z pera legendárního autorského tria Cimrman, Smoljak, Svěrák. Akce je určena pro zákazníky Active 24, celkem máme pro vás připraveno 220 lístků. České nebe čeká na zákazníky Active 24 ve středu 23.5. 2012 od 19:00 v Žižkovském divadle Járy Cimrmana v Praze.

Svá blahopřání posílejte do 30. dubna, více informací o akci se dozvíte na našem webu.


Uveřejněno

v

od

Značky: