Jak ušetřit na webhostingu? Aliasem.

Pes je zakopán v aliasech. Dobře, zkusme to znovu 🙂 Platíte za pronájem místa pro Vaše webové stránky několik desítek či pár stovek korun měsíčně. Není to moc, ale i tak se ptáte, jak platit méně.

Pokud provozujete více webových prezentací na samostatných doménách (máte třeba www.vase-firma.cz a k tomu ještě www.vas-vyrobek.cz), pak můžete tyto prezentace umístit do jednoho prostoru a platit pouze jediný webhostingový pronájem. Zřídíte si tedy hosting na doméně www.vase-firma.cz a druhou doménu www.vas-vyrobek.cz si necháte nasměrovat na hosting jako tzv. doménový alias. Následně je nutné zajistit, aby se po zadání domény do prohlížeče načetl požadovaný obsah, což se řeší různými metodami přesměrování domény. Prezentace, které jsou dostupné pomocí aliasů, jsou pak většinou umístěné v podadresářích hlavního webu.

V případě, že využijete jeden alias k hlavní doméně, ušetříte 50% nákladů na webhosting. Na našem hostingu můžete mít neomezené množství aliasů, takže můžete ušetřit třeba i 90% nákladů, když si zřídíte 9 aliasů k hlavní doméně. Služba doménových aliasů je u nás bezplatná, platí se pouze v případě, že využijete doménové aliasy i pro emailové schránky (50 Kč/měsíc/doména).

Při výběru dodavatele webhostingu proto dbejte i na skryté parametry, které Vám mohou webhosting prodražit nebo naopak zlevnit.


Uveřejněno

v

od

Komentáře

9 komentářů: „Jak ušetřit na webhostingu? Aliasem.“

  1. […] prvním díle seriálu „Jak ušetřit na webhostingu“ byla řeč o aliasech. Tentokrát vám představíme novou nabídku multihostingu, kterou dnes Active 24 vypouští do […]