Pingdom: dozvíte se, když váš web nejede

Švédsko? To je nejen ABBA a IKEA, ale také Pingdom. Firma Pingdom nabízí užitečné pomůcky pro majitele webů, některé z nich dokonce zdarma.

Pokud provozujete vlastní webové stránky nebo elektronický obchod, určitě chcete, abyste měli otevřeno 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Není dobrou vizitkou, když stránky „nejedou“. Jenže i technologie má své mouchy, tak se může, čistě teoreticky, stát, že váš web nebude fungovat. V takovém okamžiku nabízí pomocnou ruku právě Pingdom, který svým zákazníkům posílá upozornění, když jejich web nefunguje. Mezi klienty Pingdomu patří například Microsoft, IBM, Twitter, přední světové hostingové společnosti nebo Greenpeace.

V základní verzi lze využít služby Pingdomu zcela zdarma, stačí odeslat registrační formulář. Získáte monitoring 1 webu s omezeným upozorňováním prostřednictvím SMS a plnohodnotnými emailovými alerty.

Další pomůcky pro webmastery

Za zmínku stojí i další „nářadí“ Pingdomu:

  • Test načítání stránky (Full page test)
    Načte kompletní HTML stránku včetně obrázků, CSS souborů, Javascriptu, RSS, Flash animací a iframe elementů. Následně se vizuálně zobrazí čas načítání jednotlivých prvků. Hned vidíte, kde je slabé (=pomalé) místo vašich stránek a můžete sjednat nápravu.

Full page test

  • Ping a Traceroute
    Jde o webovou verzi populárních síťových služeb dostupnou v prohlížeči. Ping zjistí, jak rychlé je spojení (tzv. čas odezvy) mezi Vašimi stránkami, tedy hostingovým serverem, a Vaším prohlížečem, tedy Vaším počítačem. Služba Traceroute Vám zase zjistí přesnou cestu, kterou data musí urazit ze serveru k Vám. Opět tímto způsobem můžete zjistit, kde se nachází případné problémy.

Ping a Traceroute

Pokud znáte podobné užitečné služby pro majitele a správce webů, uvítáme Vaše tipy v komentářích.


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

42 komentářů: „Pingdom: dozvíte se, když váš web nejede“

  1. […] tipů jsme vám přinesli v předchozích článcích. Tentokrát se podíváme na zoubek službě Webpagetest.org, která provozovatelům […]