DNS SE Co? Nic. Prostě všechny domény CZ jsou u Active 24 v bezpečí.

Lidé, kteří mají rádi zkratky, vymysleli zkratku DNSSEC, která symbolizuje zabezpečený provoz doménových jmen na DNS serverech. A přesně tohle DNSSEC mohou od tohoto týdne využívat všichni zákazníci, kteří mají svou CZ doménu u Active 24.

Celkem 78 302 českých domén se tak ocitne v bezpečí. Stejně tak noví zákazníci, kteří si registrují novou CZ doménu u Active 24, získají automaticky DNSSEC. Vezmeme-li v úvahu těch necelých 80 tisíc zabezpečených domén, tak žádný jiný registrátor domén v globálním měřítku nemá ve své správě tolik zabezpečených domén.

A co zákazník, majitel zabezpečené domény? Ten získá lepší zabezpečení své domény, prakticky se tím sníží šance, že někdo bude s jeho doménou neoprávněně manipulovat nebo že ji jakkoliv jinak zneužije. Nutno podotknout, že cena za zabezpečení domény je součástí standardního registračního poplatku, jehož cena zůstává stejná jako doposud.

Pokud si registrujete u Active 24 novou CZ doménu, tak navíc pomůžete dobré věci. Koruna z každé registrace domény CZ nebo jejího prodloužení jde na konto Centra Paraple, které podporuje handicapované spoluobčany. V případě, že si budete chtít vytvořit jednoduché stránky na své doméně, tak můžete zdarma využít redakční systém eZ Express, který je rovněž v ceně registrace či prodloužení.

Více informací pak můžete získat v oficiální tiskové zprávě nebo na blogu CZ.NICu.


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Jeden komentář: „DNS SE Co? Nic. Prostě všechny domény CZ jsou u Active 24 v bezpečí.“

  1. […] Technologie DNSSEC se tak řadí do hvězdné plejády zvučných jmen jako např. Emil Zátopek, bratři Pospíšilové, Jára Cimrman, Jarmila Kratochvílová, Karel Gott, Martina Sáblíková nebo čeští hasiči s jejich světovým rekordem v požárním útoku. […]