Stanica Žilina-Záriečie aneb kde se schází osobnosti slovenského internetu

V sobotu 15. května se konal na jednom malém nádraží v Žilině další z řady Barcampů, tedy akcí konaných pro vzájemné sdílení informací mezi internetovými nadšenci, odborníky a uživateli.

Prostředí pro tuto neformální akci bylo zvoleno více než vhodně. Vlakové nádraží adaptované na nekomerční kulturní centrum bylo pro všechny účastníky velmi příjemné a podporovalo otevřenou diskusi a přátelskou atmosféru.

Naše firma ACTIVE 24 se akce účastnila poprvé a to hned aktivně. Vystoupili jsme s přednáškou „Ako sa varí hosting alebo 12 rokov skúseností“ (mělo být správně „14 rokov skúseností“, ale chybička se vloudila) s cílem představit naši firmu komunitě mladých internetových nadšenců také z druhé strany a hlavně se podělit s posluchači o to, jak se vlastně webhosting provozuje a na co je třeba dbát, aby byl poskytován kvalitně. Nebáli jsme se zveřejnit informace o chybách, které jsme dříve dělali, nebo o slepých uličkách, kam jsme se občas dostali.

Naší snahou bylo také podělit se o vlastní zkušenosti s rozvojem velké webhostingové firmy a to se myslím podařilo, protože posluchačů během přednášky přibývalo. Škoda jen, že na diskusi v závěru prezentace nezbyl čas, což považuji za naši chybu a poučení pro příště. Několik soutěžních otázek, které jsme posluchačům položili, a pár dotazů od posluchačů v průběhu přednášky nenaplnilo záměr akce o vzájemné interakci na plných 100 procent. Zcela určitě si nenecháme ujít další ročník, chystáme se připravit pro posluchače další zajímavá témata. Informací o naší firmě bude méně, když jsme se již komunitě představili 🙂


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

3 komentáře: „Stanica Žilina-Záriečie aneb kde se schází osobnosti slovenského internetu“

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Active24.cz. Active24.cz said: V sobotu se konal na nádraží v Žilině další Barcamp.Active 24 se akce účastnila poprvé a to hned aktivně. http://bit.ly/9ND845 […]

  2. Michal avatar
    Michal

    Je nebo bude možné někde stáhnout video přednášky Active24 z BarCampu?

  3. Jan Horna avatar

    Michale, melo by to byt mozne stahnout na strankach slovenskeho Barcampu (link v clanku), s organizatorem komunikujeme, aby tam video umistil, zatim ale bezuspesne. Snad to dobre dopadne.