Do práce na kole

Do práce se dá dostat různými způsoby, pokud však jsou naše kanceláře v centru, viz článek „A kdepak vy vlastně jste?“, pak je určitě vhodné zapomenout na cestování autem. Samozřejmě pokud vyloženě nemilujete čekání v koloně na magistrále nebo si na volné silnice nechcete přivstat. Cestování MHD Vám zase mnohdy nabídne dávku bacilů od spolucestujících, takže ho rovněž nepovažuji za příliš atraktivní. Chůze je zajímavá, jeden kolega bydlící na Andělu ji úspěšně provozuje, ale je docela pomalá. Proto již několik let dojíždím do práce na kole. A je nás ve firmě více, kteří den co den, pokud to počasí a jiné okolnosti dovolí, volí tento způsob dopravy.

Bajkeři ACTIVE 24
Bajkeři ACTIVE 24

Letos dostalo ale naše bajkování ještě větší náboj. Zapojili jsme se totiž do soutěže o zelené kilometry v rámci projektu Do práce na kole a už druhý týden tak zápolíme s dalšími 249 firemními týmy, kdo toho cestou do práce a z práce na kole najezdí více. Dnes je náš tým Aktyváci na krásném 35. místě, což znamená na 1. místě mezi poskytovateli webhostingu. 🙂 Ať už dopadneme při konečném hodnocení 29. května jakkoliv, vypadá to, že v ježdění budeme i dále pokračovat a přidají se i další kolegové. A nevím jak jim, ale mně jízda na kole ráno pomůže nastartovat a večer zase vyčistit hlavu.

Pro zajímavost se můžete podívat, jak taková cesta do práce a z práce na kole vypadá, když se jezdí mezí pražskými Stodůlkami a Florencí.

Cesta ze Stodůlek na Florenc

Cesta z Florence na Stodůlky

A co vy, jak vy cestujete do zaměstnání?


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

2 komentáře: „Do práce na kole“

  1. RespectMe avatar
    RespectMe

    Odkazy na videa jsou nefunkcni.

  2. Zdeněk avatar
    Zdeněk

    Díky za upozornění, opravili jsme.