Facebook vývojáři: SSL přichází. Povinně od 1. října.

Pokud vytváříte aplikace pro Facebook, tak určitě sledujete „roadmapu“. Pak jistě víte, že už za pár dnů, přesně 1. října, dojde k velké změně. Všechny Facebook aplikace budou muset využívat zabezpečený protokol HTTPS, k čemuž bude třeba certifikát SSL. My jsme připraveni, vy také?

V současnosti můžete provozovat aplikace na Facebooku také bez zabezpečení, stačí mít hosting, kde umístíte své skripty. Tyto skripty pak dodají funkčnost vaší Facebook aplikaci nebo tzv. Aplikační záložce. Mimochodem, o Facebook záložkách byla již na našem blogu řeč. Podle informací, které Facebook pravidelně zveřejňuje, nebude tento způsob provozování Facebook aplikací možný po 1. říjnu 2011.

Všichni vývojáři budou muset pro své aplikace zakoupit SSL certifikát, kterým zabezpečí komunikaci vlastního serveru/hostingu s Facebookem. O SSL zabezpečení webu jsme na hosting.cz také již psali. Takže víte, že nejde o nic drahého. Co je dnes 1000 korun?! Nevelký nákup pro typickou českou rodinu, asi půl nádrže benzínu anebo certifikát SSL od Active 24 na rok. Pokud navíc hostujete svůj web u Active 24, tak vám certifikát SSL automaticky nainstalujeme na váš hosting.

Předpokládejme tedy, že máte hosting s instalovaným certifikátem SSL. Co dále? Zbývá jen nastavit adresy na Facebooku v aplikaci Developer. Například pro aplikační záložku, kterou můžete využít na propagační Facebook stránce, vypadá nastavení takto (Secure Page Tab URL):

Obdobně nastavíte tzv. Secure Canvas URL pro případ, že provozujete Facebook aplikaci:

Instalace certifikátu SSL a nastavení zabezpečených URL adres v Developer aplikaci zajistí plnou funkčnost vašich Facebook aplikací a záložek po 1. říjnu. Zbývá ještě spousta času 😉

Přehled služeb, které můžete využít pro zabezpečený běh vašich Facebook aplikací, najdete na facebook.active24.cz.


Uveřejněno

v

,

od