100 tisíc! Celých 100 tisíc domén s DNSSEC u Active 24. Jsme na špici.

A pozor, řeč není o ledajaké špici, ale o skutečné světové špičce. Česká republika je totiž se 150 tisíci doménami světovým rekordmanem v počtu domén zabezpečených technologií DNSSEC. Z uvedených čísel si pak snadno vyvodíte, že Češi jsou světovým rekordmanem především díky Active 24 😉

100 000

Víte vůbec, kolik je 100 000? Anglická wikipedie uvádí, že jde o přirozené číslo, které následuje za číslicí 99 999 a předchází číslu 100 001. Je dobré si to připomenout, kdyby byl náhodou někdo na vážkách. Sto tisíc, přátelé a kamarádi!

My a svět

Technologie DNSSEC se tak řadí do hvězdné plejády zvučných jmen jako např. Emil Zátopek, bratři Pospíšilové, Jára Cimrman, Jarmila Kratochvílová, Karel Gott, Martina Sáblíková nebo čeští hasiči s jejich světovým rekordem v požárním útoku.

DNSSEC ..??

K čemu je DNSSEC? Kdyby ho nebylo, tak by vše probíhalo asi následovně (podle obrázku z www.dnssec.cz):

  1. Přijde týpek v pruhovaném triku a černých legínách, v ruce má tašku a šperhák. Pravděpodobně jde z maškarního plesu. Ne, není to převlečený SuperVáclav konající dobro.
  2. Tak tenhle borec dokáže hravě podvrhnout číselnou adresu a uživatel webových stránek se, aniž by tušil cokoliv nekalého, dostane úplně někam jinam, než původně chtěl. Je prostě v pr..ůšvihu.
  3. Sdružení CZ.NIC na stránkách www.dnssec.cz naznačuje možné scénáře, naštěstí jen v hrubých obrysech, aby nevyvolalo globální paniku. Prý si máme „představit elektronický obchod, kam vkládáme číslo karty, nebo službu sledující pohyby kurzů akcií, kterou používáme pro své investiční rozhodování“. Inu představy jsou to téměř děsivé: bez peněz a s investičním portfoliem k ničemu.
  4. Jenže my jsme v klidu a pohodě, protože máme doménu u Active 24 s DNSSECem. Vedle naší domény si hoví v teple dalších 99 999 bezpečných a klidných domén CZ.

S kvalitním webhostingem od ACTIVE 24 jde vše snadněji.


Uveřejněno

v

,

od