.newTLD´s událost roku, na kterou se dlouho čekalo aneb vlastní doménová koncovka za pakatel a hned

ICANN dnes oficiálně spustil newTLD´s, tedy doménové koncovky, o které si může zažádat každý.

O nových generických doménách jsme sice již před časem psali, viz tento článek http://www.hosting.cz/2011/11/vysledek-dotazniku-o-novych-generickych-domenach/, ale vzhledem k tomu, že je dnes den D, bylo by fajn si tuto událost připomenout.

Spuštění nTLD je považováno za revoluci internetu, kdokoli si teď může požádat o zaregistrování koncovky, kterou chce. Doménový prostor se tedy rozšiřuje a brzo se dočkáme nových doménových koncovek. Ty se dělí na brandové, generické a geografické (více jak 2 písmenné). Nicméně pro normálního smrtelníka jsou tyto koncovky spíše zajímavou alternativou dárku pro milenku, která doménu se svým jménem určitě ocení víc, než diamantový náhrdelník.

Byť to celé zní krásně a vy si hned představujete, jak si zaregistrujete doménu .adam nebo .mourek pro svého miláčka, je potřeba říct, že tak snadné to není. Pojďme se vrátit zpět na zem a zapomeňme na senzační a revoluční články v médiích, které nás zahlcují tím, jak je to snadné.

Celý proces je totiž poněkud těžkopádný a hlavně náročný na rodinný rozpočet, jedna doménová koncovka vás vyjde zhruba na tolik, jako pěkný byt v centru Prahy a co do nervů vás bude stát asi jako hlídání šesti dětí před rušnou křižovatkou, nehledě na fakt, že na výsledek, zda se vám registrace povede či ne, budete čekat jak na Godota. Pokud se ale pevně rozhodnete, že vše podstoupíte jen abyste si udělali radost, není nic snazšího, než si stáhnout tohoto průvodce pro žadatele: http://www.newtlds.com/official-icann-guide.php, poté vyplnit tento formulář http://www.newtlds.com/brand.php a složit zálohu minimálně 185tisíc USD do jedné z akreditovaných bank.

Další informace k newTLD´s naleznete zde:
http://www.newtlds.com/ (web)
http://www.newtlds.com/pricing.php (ceník)
http://www.nic.cz/page/989/icann-zacal-prijimat-zadosti-o-nove-domeny-nejvyssi-urovne/
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096902795-studio-6/212411010100112/obsah/185809-firemni-domeny/

Pokud ještě nemáte hosting u ACTIVE 24, podívejte se na naši nabídku.


Uveřejněno

v

od

Značky: