Vůně šminek a parfémů ….

hluk lidí, který utichá, když se opona pomalu rozhrnuje, prkna, na která dopadá světlo reflektorů a v prostoru se zdvihá jemný prach, šustění kostýmů, sváteční chvíle….
Nejen proto herci milují své povolání a diváci divadlo. Ani jinak tomu není u skupinky nadšenců, kteří se před mnoha lety rozhodli dělat radost nejen dětem, dospělým, ale hlavně zdravotně postiženým.
Paní Dana je principálkou amatérského divadla Verva www.divadloverva.cz .

Dani, prozraďte mi, jak jste přišli na název vašeho divadla?

Už samotné slovo verva naznačuje, že se jedná o energii a temperament s jakým se ve svých volných chvílích členové našeho divadelního spolku věnují hraní. Jak říká naše kolegyňka Líba, „jde také o zdravou drzost se všude vervat“ :-).

Kolik členů má v současné době vaše divadlo?

V současné době máme 12 členů, snažíme se o integraci, takže v našem souboru jsou lidi se zrakovým postižením, tělesně postižení, ale i lidé zcela zdraví.

Před dvěma lety jste si založili webové stránky v redakčním systému MNW. Kdo se vám o stránky stará a jak jste spokojeni?

O stránky se nám stará náš herecký kolega Pavel. Stránky nám slouží jako prezentace našeho divadelního spolku a díky nim máme možnost i veřejně publikovat fotografie z divadelních představení.

Kdy vás můžeme v nejbližší době vidět a co hrajete?

Nejbližší představení budeme mít v březnu a hrát budeme tři povídky:
“KAFE S RUMEM aneb Rozmarný příběh ze staré Prahy“

“WHISKY SE SODOU neboli Detektivní příběh z Londýna“

“ČAJ S CITRONEM čili Poučný příběh z Paříže“

Děkujeme Daně Skalové a celému divadelnímu souboru za rozhovor a radost, kterou šíří.

Pokud ještě nemáte hosting u ACTIVE 24, podívejte se na naši nabídku.


Uveřejněno

v

od

Značky: