Na exkurzi ve FOTOLABu

Nebývá úplně obvyklé, aby nás naši zákazníci oslovovali s nabídkou exkurze v jejich provozovnách. Když však přijde pozvání od největšího světového zpracovatele fotografií, společnosti CeWe Color, podnikající v České republice pod značkou FOTOLAB, není možné zareagovat jinak, než vyrazit na exkurzi a poznat tak více práci našeho významného zákazníka.
Provozem nás provedl vedoucí IT Jan Rybenský a přesto, že jeho náplní práce určitě nejsou prezentace, byla hodina s ním strávená skutečně nadmíru zajímavá. Ukázal nám v podstatě všechny části výrobního procesu fotografií, ale i dalších fotovýrobků. Trochu archaicky na nás působila část zpracovávající analogové fotografie. „Ještě před několika lety pro nás bylo zpracování fotografií z analogových fotoaparátů vlajkovou lodí, nyní každoročně klesá počet takových zakázek o nejméně o 20% a jsou vytlačovány zpracováním fotografií digitálních. I přes to, že se neustále rozšiřují možnosti uchování a zobrazování fotografií na elektronických zařízeních, naši zákazníci zůstávájí věrni papíru. Možná proto, že fotografii na něm uchovanou nebývá problém přečíst i po mnoha letech, což neplatí u CD/DVD/HDD“, vysvětluje Rybenský. Společnost CeWe ročně vyrobí více než 3 miliardy fotografií. Kdybychom všechny tyto fotografie vytvořili ve velikosti 10×15 a poskládali je do jedné řady za sebou, vznikl by pás fotografií dlouhý přes 450 000 km, což je vzdálenost odpovídající deseti obvodů zeměkoule! A „nekonečný“ pás chrlící fotografie nás o tomto tvrzení velice výmluvně přesvědčuje.

V dalších částech výrobní haly jsme postupně seznámeni s dalšími fotovýrobky, kterými pražská pobočka CeWe zásobuje celou střední Evropu. A tak míjíme manufakturu na výrobu fotoobrazů, hrnečků nebo polštářů, lis na puzzle a řezačku na fotokalendáře, zatímco se na nás z obrovské palety dívá několik set plyšových medvědů čekajících na svůj potisk. „Skutečným hitem posledních let jsou však všechny druhy CeWe fotoknih“, upřesňuje náš průvodce a provádí nás po rozsáhlé lince knihařských strojů. „Knihařinu jsme se museli učit uplně od začátku, ale nyní už vyrábíme přes 20 různých formátů CeWe Fotoknih ve velmi stabilní kvalitě a reakce zákazníků jsou někdy až nekriticky nadšené. Určitě k tomu přispívá i fakt, že knihu si zákazník sám navrhuje, takže odpovídá jeho představám je to „jeho dilo““. A skutečně – některé CeWe Fotoknihy, např. vítězná fotokniha soutěže „CeWe Fotokniha 2011“ vypadají naprosto úžasně – skvělé fotografie podtrhuje vkusný design knihy a solidní zpracování. Třešničkou na dortu pro nás byla plně automatizovaná linka na štítkování zakázek a jejich třídění podle sběren fotografií.

Náš obdiv pan Rybenský na závěr okomentoval:“ Pro nás jsou to všechno naprosto samozřejmé věci, technologické postupy prověřené denním provozem a léta zdokonalované. To je to samé, jako kdybych se přišel podívat já k Vám a vy jste mi ukazovali, jak provozujete hostingové a doménové služby pro nás, také bych to z poloviny nepochopil. A protože se potřebujeme plně soustředit na svoji práci, vybrali jsme si jako svého hostingového partnera právě Vás“.
Honzo, děkujeme za možnost lépe Vás poznat a těšíme se, až budete mít čas zavítat zase vy k nám.

S kvalitním webhostingem od ACTIVE 24 jde vše snadněji.


Uveřejněno

v

od

Značky: