Novinky v Zákaznickém centru a technické inovace

Připravili jsme několik vylepšení ovládání našich služeb v Zákaznickém centru a technických novinek, o kterých bychom se s vámi rádi podělili.

Nově si můžete v našem Zákaznickém centru změnit výchozí identifikátor držitele doménového jména pro nové registrace .CZ domén.

V menu „Informace o uživateli“  v sekci „NIC.CZ ID“ naleznete aktuální nastavení identifikátoru držitele .CZ domén, které můžete změnit kliknutím na položku „Editovat“ a přepsáním stávajícího identifikátoru nebo doplnění nového v daném poli v sekci „NIC.CZ ID“ (viz Nápověda).

Další novinkou je Stahování záloh MySQL databází, které je nyní rychlejší a jednodušší a vše lze zařídit ze Zákaznického centra.

V sekci Virtuální servery, kliknutím na ikonu MySQL a volbou „zálohy“ je možné si stáhnout libovolnou zálohu, které jsou pravidelně každou noc vytvářeny.
Tyto zálohy se vytvářejí automaticky, jsou udržovány přibližně 1 měsíc nazpět za každý den a jsou ukládány na vyhrazený zálohovací server společnosti ACTIVE 24 – nezabírají tedy žádnou kapacitu z objednaných služeb u ACTIVE 24.

Technické inovace

Aplikační server
Vylepšili jsme službu Aplikační servery, o které je stále větší zájem. Nově je možné zabezpečení dat na serveru pomocí šifrovacího programu TrueCrypt. Toto zabezpečení zajišťuje jistotu, že k datům na serveru může pouze a jen vlastník serveru. Dále pak také nabízíme instalaci antiviru od společnosti Symantec.

Změna topologie sítě, upgrade hlavních síťových prvků
V následujících týdnech máme v plánu provést několik zásadních změn v naší síťové infrastruktuře. Pořídili jsme zcela nové CORE switche, které využijeme při změně topologie z kruhu na dvojitou hvězdu, což zvýší propustnost a stabilitu sítě. K přepojení bude docházet postupně a nebude mít žádný znatelný vliv na provoz našich služeb. Dále dokončujeme výběr nových routerů, které bychom rádi zprovoznili začátkem tohoto léta. Naším cílem je v tomto případě připravit naše hraniční síťové prvky na neustále rostoucí datový provoz (přechod z 1 Gbps na 10 Gbps) nebo zvýšit naši odolnost vůči DDoS.

Přepojení celého datového centra na nové napájecí okruhy – hotovo
Minulý týden jsme dokončili přepojení všech našich zařízení v našem primárním datovém centru CE Colo (Sitelu) na nové napájecí okruhy. Vzhledem k téměř výhradnímu využívání dvou-zdrojových zařízení a celkové vysoké redundanci naší platformy jste tuto akci pravděpodobně nijak výrazně nepocítili. Nově máme lepší přehled o skutečné spotřebě elektrické energie našeho datového centra a budeme tak moci lépe vyhodnocovat své snažení o provoz „zeleného IT“.

IPv6
Dne 8.6.2012 se koná již druhý ročník dne IPv6. ACTIVE 24 se ho bude opět aktivně účastnit. Na tento den plánujeme další rozšíření podpory IPv6 na našich službách. Tou nejvýznamnější změnou bude automatické zakládání všech nových webhostingů v režimu dualstack, tedy tak, že budou dostupné jak na IPv4 tak na IPv6 a zároveň zpětná aktivace dualstack režimu na všech webech, které jsou včetně DNS hostovány na našem sdíleném hostingu. Doposud byla aktivace IPv6 jen volitelná, nově půjde o implicitní nastavení s možností deaktivace.

V týdnu od 4.6. rovněž plánujeme IPv6 podpořit i poskytnutím zajímavé slevy. Rádi bychom se Vás zdvořile zeptali na několik otázek ohledně tohoto nového internetového protokolu, připravili jsme krátký dotazník, který vám zabere maximálně 5 minut vašeho času.

Pokud nám chcete s  IPv6 pomoci, klikněte na ankety.active24.cz.

S kvalitním webhostingem od ACTIVE 24 jde vše snadněji.

 

 


Uveřejněno

v

od

Značky: