Změna pravidel domény .EU

Sdružení EURid změnilo dne 21.listopadu svá pravidla pro .EU domény, čímž došlo k usnadnění procesu převodu, který doposud probíhal pomocí e-mailové autorizace z e-mailu držitele.

Nově jsou .EU domény převáděny pomocí AUTH-info kódu, který obdobně jako u gTLD domén generuje současný registrátor. Odpovědnost za autorizaci se tak přesouvá z centrálního registru, tedy sdružení EURid, přímo na registrátory. Registrátor je nově plně odpovědný za vydání AUTH-info kódu uživateli. Tento kód se generuje vždy unikátní pro každou změnu a jeho platnost je 40dnů nebo do jeho použití.

Nově, tedy není potřeba každou změnu, nebo transfer potvrzovat z emailu majitele domény, ale vše se provádí pomocí autorizace právě tímto kódem. V případě, že registrátor již neexistuje nebo z nějakého důvodu nekomunikuje, je možné požádat o AUTH-info kód přímo společnost EURID, která jej zašle na email majitele uvedený v centrálním registru.

Hlavní změnou, kterou určitě mnoho lidí ocení, je to, že na změnu držitele se již nehledí jako na trade, tudíž není zpoplatněna. Oproti stávajícímu stavu však při změně držitele nedochází ani k prodloužení domény na další období.

AUTH-info bude dostupné pouze pro aktivní domény, nikoliv pro domény blokované.

EURID se zavazuje, že nedořešené převody do 21.listopadu 2012 budou zpracovány starým způsobem tzn. pomocí potvrzovacích emailů a následně zpracovány zaměstnanci EURIDu.

Věříme, že tato změna pomůže k sjednocení pravidel mezi centrálními registry a zjednoduší tak orientaci v doménové problematice pro koncové zákazníky.

Pokud ještě nemáte hosting u ACTIVE 24, podívejte se na naši nabídku.


Uveřejněno

v

od

Značky: