Samá voda

Někdy má člověk chuť uniknout z reality všedních dnů, ale nemůže si vzít tolik volna. Máme štěstí, že se u nás nacházejí četné relaxační přírodní zóny s vodními plochami.

Může to být nádherný pocit sednout si do lodě, odrazit se od břehu a zastavit uprostřed jezera, poslouchat vlny, které narážejí do lodi a všude kolem je ticho. Jenže, kde takovou loď koupit? Našla jsem e-shop marinesport.cz, který nabízí lodě a příslušenství k nim, je čistě rodinným podnikem a ráda bych vám představila i jeho majitele.

Jaké zboží si u vás můžeme zakoupit a na jakou skupinu lidí je váš e-shop zaměřen?

Náš obchod se zabývá převážně prodejem člunů, lodí, lodních motorů a veškerého příslušenství. Snažíme se uspokojit především zákazníky, pro které je voda a s tím spojené lodě a motory velkým koníčkem. Lidé si většinou nejprve pořídí malý člun se slabým motůrkem a postupem času se k nám vrací a chtějí větší člun se silnějším motorem. Lidé jsou za svého koníčka ochotni utrácet nemalé finanční částky. Pro některé zákazníky je jejich loď stejným miláčkem jako pro jiné auto, proto ji vybavují všemožným příslušenstvím.
lod 2

Předpokládám, že vaše práce je i vaším koníčkem, jaký máte vztah k vodě vy?

Když jsme před více jak deseti lety s manželkou přemýšleli, v jakém oboru začneme podnikat, lodě a motory u nás zvítězili už jenom z toho důvodu, že jsme oba měli k vodě velice kladný vztah. Téměř deset let jsme měli na Slapské přehradě hausbót, kde jsme společně s našimi dětmi trávili celé léto. Posléze jsme si pořídili naši první lodičku s malým motůrkem a tím se zrodil také nápad v oboru podnikat. Jedná se tedy o rodinnou firmu, kde kromě mě a manželky působí také naše dvě děti. Od začátku podnikání jsme vystřídali mnoho lodí a člunů, ale bohužel naše práce je sezónní, tak se na vodu dostaneme v létě velmi málo, což nás mrzí. Každoročně, alespoň jednou, vyrážíme s celou rodinou s lodí na moře.

lod 3

Máte velkou konkurenci ve vašem podnikání?

Na počátku podnikání nebylo na českém trhu mnoho firem podnikající ve stejném oboru. Jak už to bývá, časem se tento obor stal velmi oblíbený a na trh přišla řada nových firem. Některé společnosti se zaměřují především na prodej velkých lodí, jiné naopak na prodej lodního příslušenství. Nevýhodou tohoto oboru je jeho sezónnost, v období podzimu a zimy je znát pokles prodeje, proto se naše firma zabývá také servisem a zazimováním lodí a motorů, čímž se snažíme tuto méně příznivou sezónu překlenout.

Jak jste spokojen s administrací e-shopu a spoluprací s ACTIVE 24?

Administrace e-shopu nás velmi mile překvapila a i naši zákazníci jsou se stránkami spokojeni a velmi často nám píší milé recenze. Manipulace je snadná, vkládání nových položek již zvládají všichni členové rodiny, tudíž se obchod velmi rychle plní novým zbožím a tím zákazníkům můžeme nabízet stále více produktů. Co se týká spolupráce s ACTIVE 24, především chválíme rychlou odezvu. Kdykoliv je nějaký problém, obratem nám někdo odpoví a problém s námi společně vyřeší. Jsme velmi spokojeni, neměnili bychom :-).

 

Děkuji panu Valúchovi za rozhovor a přeji mnoho spokojených zákazníků.

 


Uveřejněno

v

od

Značky: