5 kroků k vlastní webové stránce, která bude skoro zadarmo

Vlastní webová stránka na pěkné adrese má řadu výhod. Na internetu budete díky ní snadno k nalezení, což se může hodit vašim starým přátelům i potenciálním zaměstnavatelům. Můžete na ni dát cokoliv, ať už jsou to vaše fotografie, videa, koníčky nebo třeba CV. A získáte tak praktickou online vizitku, díky které můžete každému říct: “Víš co, koukni na www.VeronikaJichova.cz, tam to najdeš.”

Jak si ale takovou webovou vizitku pořídit, když o tvorbě webových stránek vůbec nic nevíte a odborníkům se vám platit nechce? Kupodivu to jde docela jednoduše a skoro zadarmo.

Krok 1: Vyberte si pěknou adresu

Vymyslet tu správnou adresu pro svůj web bude dost možná ten nejsložitější krok ze všech. Nejobvyklejší variantou je adresa ve tvaru www tečka jmenoprijmeni tečka cézet. Takovou doménou nic nezkazíte, vždy bude působit přiměřeně seriózně a budete díky ní snadno “vygooglitelní”. V úvahu připadá i www tečka prijmeni tecka cézet nebo kombinace vašeho jména s koníčkem nebo profesí, přes které se chcete na webu prezentovat. Skvělým příkladem takové adresy je například www.SimcaBizu.cz.

5 kroku

Krok 2: Ověřte dostupnost domény

Když máte v adrese jasno, je třeba ověřit, zda je volná, tedy zda už si danou doménu nestihnul koupit někdo před vámi. Dostupnost vybrané domény si ověříte snadno třeba na www.domeny.cz. Zde hned uvidíte, zda není potřeba najít náhradní adresu, protože vás někdo předběhnul.

Krok 3: Kupte doménu

Je vámi vybraná adresa volná? Výborně, kupte ji, ať vám ji nikdo nezabere. Nákup můžete provést rovnou na www.domeny.cz, adresa vás při registraci na 1 rok bude stát 217 Kč včetně daně.

Krok 4: Dejte adrese obsah

Že o tvorbě webových stránek nic nevíte a platit se vám nechce? I pro takovou situaci existují na českém internetu řešení. Jedním z nich je služba Superstránka. Na www.superstranka.cz si můžete vybranou volnou doménu zakoupit (217 Kč/rok). Pak už vás jednoduchý průvodce provede vytvořením webu, které je zcela zdarma. Pár kroků a na vybrané adrese bude svítit vaše stránka podle vašich představ.

Krok 5: Sdílejte

Hotovo? Teď už je jen potřeba, aby se o vaší stránce dozvědělo co nejvíce lidí. Nezapomeňte o ni světu říct, třeba na Facebooku nebo v e-mailu přátelům.


Uveřejněno

v

,

od

Značky: