Blog pro radost

Má žena na mateřské vůbec čas na něco jiného než na děti? Paní Alena nám názorně ukazuje, že ano a že je možné se nejen starat o domácnost a malého caparta, ale také psát svůj vlastní blog a také se věnovat svému koníčku.
Paní Aleno, přiznám se, že mne velmi potěšilo, když jsem četla jak si chválíte služby naší firmy, u které máte nejen doménu alenkysvet.cz, ale i hosting s možností instalace WordPressu zdarma.

Jsem ráda a jsem spokojená s tím, co nabízíte. Letos jsem svůj hosting malinko změnila, ale služby mi zůstaly jaké potřebuji. Využívám doménu i hosting od vás, mnoho mých čtenářů, hlavně ze zahraničí, se ptalo na mou platformu, a než to psát každému jednotlivě, tak jsem to zveřejnila, není to žádné tajemství. WordPress je skvělý a je mi hodně, hodně sympatický, stahuji si free verze vzhledu webu a moc mi to vyhovuje, dle tématu ho měním. Už jsem upustila od toho, že si nechám vytvořit vlastní vzhled webových stránek. A to díky WordPressu. Jinak všechny příspěvky a články si dělám zcela sama.

Kde se ve vás vzala touha po psaní a jak se dá vůbec psaní blogu skloubit se starostí o malé dítě a domácnost?

Psala jsem už od dětství, byly to dopisy, a v pubertě jsem začala s básněmi, pak přišly krátké příběhy, které jsem vlastně nikdy nezveřejnila, ale psaní bylo vždy mojí vášní. Umět vyjádřit své pocity a myšlenky na papír je úžasné, obdivuji spisovatele, kteří dokázali napsat tolik knih. Ráda čtu, když mám čas, o historii, umění, filozofii. Říká se, že když chcete dobře psát, je potřeba i hodně přečíst… Člověk se učí celý život a pořád je co vylepšovat. Naše dítě mi pomohlo k mnohým tématům, děti jsou skvělou inspirací a nenechají vás v klidu. U dítěte nemůžete polevit, a když nemusíte ráno vstávat, tak můžete psát i v noci, když už máte vše hotovo.

Všimla jsem si, že spolupracujete s Ravenem Argonim, který je znám hlavně díky jeho výkladům karet.

Před víc jak rokem jsem na popud mého kamráda Ravena Argoniho, známe se téměř celou dobu co jsem v Čechách, spustila blog a byla jsem docela potěšena, že se témata, která píšu, lidem líbí. Je to můj svět, Alenky svět, někdo se s ním neztotožňuje, ale mnoho lidiček z celého světa ano.
Naše první spolupráce s Ravenem se týkala tarotu. Nakreslila jsem mu pozvánky na jedno setkání, líbily se mu natolik, že jsem vytvořila desítky malých maleb, které po neskenování Raven přebral a vybral 22 karet velké Arkány a graficky je upravil do podoby, jakou vidíte na webu. Raven je opravdu skvělý grafik, fotograf a počítačový mág, mimo jiné má úžasné dovednosti. A kdo má nějaké životní trablíky a chce poradit, jde k Ravenovi.

Vaším koníčkem a možná i životní náplní je malování, vaše obrázky mají ale hlubší význam.

Ano, malování miluji od doby co jsem začala držet první pastelky. Už ve školce i ve třídě na základní škole jsem byla nejlepší.  Na střední škole jsem měla vystaveny obrázky na městské výstavě středoškoláků.  Zjistila jsem, že realistická malba mě moc nebaví a to ani po absolvování večerních kurzů. Začala jsem malovat dle svých emocí a to se mi líbí moc. V obrazech automatické malby je odraz naší duše.

autorkou tohoto obrazu je paní Alenka
autorkou obrazů v článku je paní Alena

Malujete také originální osobní talismany, jak to konkrétně vypadá?

Talisman je velmi specifická záležitost. Malování takového talismanu je vlastně určitý druh meditace, je to osobní talisman, na každého člověka zcela jedinečný a je potřeba alespoň něco vědět o osobě, která si ho přeje. A jak vypadá? Jediné co mohu říct, že je barevný a záleží k čemu ho potřebujete, láska atd.

Děkuji za rozhovor paní Aleno, přeji vám, aby měl váš blog co nejvíce čtenářů a aby se vám v životě vše dařilo.

Já vám také děkuji za váš zájem, a věřím, že má spolupráce s vaší společností bude nadále pokračovat a jelikož je doba rozmarná, přeji vaší společnosti úspěch a mnoho nových zákazníků. Alenka.


Uveřejněno

v

od

Značky: