ACTIVE 24 – registrátor s hvězdičkou!

Některé pořady si díky svému obsahu vyslouží zobrazení hvězdičky v levém horním rohu obrazovky v průběhu svého vysílání. A někteří registrátoři .cz domén si vyslouží jednu až pět hvězdiček podle toho, jak splňují podmínky certifikace CZ.NICu.

Teda přesněji nulu až pět hvězdiček, protože většina (celkem 34) registrátorů se certifikovat nenechalo a nemají tedy hvězdu ani jednu. Platí, že čím více hvězdiček registrátor obdrží, tím je kvalitnější.

ACTIVE 24 certifikaci pravidelně podstupuje, letos jsme se účastnili již třetího ročníku a zařadili jsme se tak mezi 11 registrátorů, kteří si tímto „auditem kvality“ prošli. Myslíme si, že již samotná existence certifikace zvyšuje kvalitu služeb pro koncové zákazníky a také jim poskytuje možnost lepší volby svého registrátora, zejména pokud nemají s registrací domén zkušenosti. Najít v celkovém počtu 45 registrátorů toho pravého nemusí být lehké a certifikace může rozhodně s výběrem pomoct.

certifikace

A jak jsme tedy letos dopadli? Udrželi jsme plný počet hvězdiček, tedy 5, a přidali jsme další procento v celkovém hodnocení. Splňujeme tedy 96,7% všech kritérií a stabilně tak držíme v hodnocení první příčky. Za letošním zlepšením stojí zavedení mojeID. Do maxima 100% nám chybí dvě maličkosti. Tou první je, že dnešní objednávka neumožňuje dokončení registrace domény bez zapnutého JavaScriptu. Tento nedostatek bude ještě letos odstraněn. Druhým bodem, který nesplňujeme, je to, že zákazníkům nezasíláme daňový doklad poštou.

V roce 2013 jsme tuto možnost odebrali, protože je to dle našeho názoru drahý přežitek, který nemá oporu v zákoně a není šetrný k životnímu prostředí. Detaily o naší certifikaci jsou vidět v přiloženém certifikačním protokolu. Vývoj našeho hodnocení v čase je uveden na následujícím grafu.

certifikace_ACTIVE24_graf

Správný název tohoto článku by tedy měl být: „ACTIVE 24 – registrátor s pěti hvězdičkami“. Tak si je, naši zákazníci, užijte! Jsou tu hlavně pro Vás!


Uveřejněno

v

od

Značky: