I letos jsme byli na Barcampu

Letošní Barcamp dostál oproti původním čtyřem ročníkům několika změnám. Tou největší bylo jeho dějiště. Mezinárodní síť otevřených konferencí a workshopů, která se obyčejně zaměřuje na nové trendy v internetových aplikacích, webdesignu, nových technologiích, médiích, reklamě, podnikání a dalších souvisejících oborech, se tento rok poprvé nekonala na Vsetíně, ale ve městě obchodu, v Baťově Zlíně.
Konkrétním místem činu byly nově zrekonstruované budovy 14|15 Baťova institutu. Organizátoři měli snahu přinést do již zaběhnutých kolejí něco nového, chtěli celý projekt oživit a to se jim novou lokalitou povedlo. Novým dějištěm získal Barcamp nejenom reprezentativní prostory, ale například i vyšší kapacitu, díky čemuž se program mohl rozprostřít do 4 sálů, z nichž jeden nesl k naší velké radosti název Active24 stage.

Na Barcampu si našel i tento rok každý to své. Přednášky na různá témata se prolínaly mezi čtyřmi sály. Mohli jsme mezi nimi najít náměty humorné, poučné, vážné a obchodní.  Největší koncentrace přihlížejících byla u Active24 stage s přilehlým barem, díky kterému nemuseli návštěvníci nikam daleko odcházet. Zde se také uskutečnila i naše debata se zástupcem Microsoftu na téma Fyzické servery nebo Cloudové řešení pojata uvolněnou formou. Do diskuze se dostaly jak otázky na náš CSIRT team, tak například na bezpečnou VLANu.

Celý denní program uzavřel pořad Bullshit Hero aneb zábavná improvizační půl hodinka, na které zúčastnění komentovali slajdy, které předtím neviděli. Jelikož se Barcamp konal v době olympijských her, po našlápnutém celodenním rozvrhu následovalo uvolnění v podobě hokeje s následnou after party. Jsme rádi, že jsme mohli přispět k celkově povedené akci a těšíme se na další ročník.


Uveřejněno

v

, ,

od

Značky: