Installfest 2014, aneb když se dělají věci s elánem

O víkendu 1. a 2. března 2014 se konal již devátý ročník Installfestu. Akce, kde se potkávají fanoušci linuxu a open source technologií a kterou tradičně pořádá studentský klub Silicon Hill. Protože nás pár v ACTIVE 24 tímto klubem prošlo, snažíme se jej podporovat a letošní Installfest nebyl výjimkou.
Nadšení a profesionalita pořadatelů, ale i zájem návštěvníků si to totiž zasluhuje. Podle pořadatelů letošní Installfest navštívilo přes 300 lidí a dalších až 150 sledovalo akci online pomocí HD streamu. Byl jsem velmi mile překvapen hlavně vysokou osobní účastí, která vyvolala letos opět potřebu otevřít streamování v čajovně na bloku 6, aby si účastníci měli kam sednout. A to se velká část účastníků každý den odsunula na paralelně běžící tracky a workshopy!

I když má pořádání konference na Strahově, v budově Školícího centra Silicon Hill svoje nezaměnitelné kouzlo, zřejmě bude vhodné, pokud zájem o konferenci dále poroste, hledat pro příští ročníky větší prostory.

Kromě hmotné podpory, kterou akci poskytujeme (doufejme, že kafe a občerstvení účastníkům chutnalo), dodáváme tradičně i část obsahu konference. Naším obvyklým vyslancem bývá Tomáš Hála, který letos prezentoval důvody vzniku Bezpečné VLAN, rozebral podmínky, které je třeba splnit pro vstup do ní a uvedl také naše zkušenosti, které s touto aktivitou jako jeden ze zakládajících členů máme. Tomášova prezentace vzbudila poměrně velký zájem. Přestože po ní následoval oběd, po prezentaci padaly doplňující dotazy z hlediště a po nich se ještě kolem našeho prezentátora utvořil hlouček zájemců o vstup do tohoto klubu bezpečných poskytovatelů.

tomas

Po obědě si na mě našel čas hlavní organizátor Petr Hodač a předvedl mi profesionálně zrekonstruovanou serverovnu Silicon Hillu, kde spokojeně běží i servery, které jsme před časem klubu věnovali. Celkově tak musím konstatovat, že jsem odjížděl ze Strahova nadšený. Jednak jsem si mohl zavzpomínat na svoje studentská léta, ale hlavně jsem se aspoň na chvíli zase přiblížil tamnímu Strahovskému komunitnímu životu. Kéž by měl dlouhého trvání i pro další generace, má jim určitě co nabídnout!


Uveřejněno

v

,

od

Značky: