ACTIVÁCI – HR a Office asistentka Blanka

V minulém článku o Activácích jsem vám představila vývojáře Petra, dnes jsem si pro rozhovor vybrala ženu, která stojí v pozadí, ale její práce je hodně vidět a ač se nám může zdát, že je vše samozřejmostí, tak ovoce na pondělní OVÁKO ani sladkosti na čtvrteční ČOKÁKO se samy nepřinesou, firemní večírky se samy nezorganizují a přijímací pohovory s novými zaměstnanci nikdo jiný nezařídí. Jak pravil jeden šlechtic Cherchez la femme – za vším hledej ženu, v našem případě Blanku.

Blani,matně vzpomínám jak dlouho se známe, ale letos je to už 15 let a naše společné třetí zaměstnání, kde jsme se různě potkávaly. V jedné firmě jsi mi dokonce šéfovala 🙂

Jak dlouho děláš v ACTIVE ?

O tom, že se v ACTIVE 24 hledá HR a Office asistentka, jsem se dozvěděla před 7 roky právě od tebe, když jsem byla ještě na rodičovské dovolené s druhou dcerou, ale už jsem se po nějaké práci ohlížela. Do původního zaměstnání jsem se vrátit nemohla, protože firma byla v insolvenci. K vystudovanému oboru fyzioterapie jsem se tehdy vrátit nechtěla a tak jsem zkusila štěstí a poslala ti svůj životopis. V tu dobu jsem měla již nějakou pracovní nabídku rozjednanou a protože jsem už ani nedoufala, že se mi z ACTIVE ozvou, nastoupila jsem tam. Po týdnu v nové práci se mi ozvali z ACTIVE s nabídkou. Ani chvíli jsem neváhala :-). Mile mne překvapilo, že tehdejší ředitel A. Roijen a HR manažer (náš současný ředitel Petr), neviděli problém v tom, že jsem máma od dvou dětí. Díky mé tchýni, která byla ochotna se postarat o dvouletou Ivanku a tehdy čtyřletou Anetku, jsem toho moc v práci nezameškala :-).

Co tě na práci baví a co je tvojí náplní?

Jsem tu holka pro všechno 🙂 a to mě na tom baví, hlavně ta různorodost. Jsem ráda, že moje pozice zahrnuje práci nejen pro kancelář, ale podílím se i na výběru nových kolegů a nově zastávám recepci.

Office: správa kanclu – opravy/úpravy, PO a BOZP vč. auditu, vstupní karty a klíče, jízdenky, kontrola knihy jízd, služební telefony, zápůjčky, vizitky, evidence zdravotních prohlídek, kontrola faktur (úklid, auta, telefony, noviny, kurzy angličtiny…) nákupy do officu, elektro revize, zajišťování školení, požární hlídka, agenda pro porady manažerů, hlášení závad na správu budovy, doplňování potravin, příprava odpovědí pro Policii /soudy…

nákupy
takhle Blanka doplňuje potraviny, má i vlastní firemní vůz

pivařka
jako požární hlídka, musí Blanka neustále hasit – žízeň

zdravotní prohlídky jsou zaevidovány odborně

HR část: příprava pracovních smluv, benefity, docházka, inzerce – zadávání, třídění CV, pohovory, zřizování a rušení účtů pro příchozí/odchozí zaměstnance , výpůjčky, firemní večírky, omluvenky…

Fjona
pohovory s novými zaměstnanci probíhají v přátelském duchu

jeden provaz
sportovci jsou u nás vítání, i když to za ně občas Blanka odře sama

No není toho málo a co se ti zdálo za tu dobu jako nejtěžší úkol?

Nejtěžší? Asi nástup po rodičovské, kdy bylo potřeba změnit fungování chodu celé domácnosti.

Čemu se věnuješ ve svém volném čase.

Samozřejmě většinu volného času trávím s rodinou.

Od minulého podzimu se s manželem ve volném čase snažíme rekonstruovat domek na okraji Prahy a protože to děláme svépomocí, tak mě někdy bolí celý člověk z pokládání podlah, štukování, obkládání, malování, prořezávání stromů a padání z nich.

Těší mě, když je za námi vidět kus odvedené práce a zároveň je to skvělá uklidňující terapie. Dříve jsem v létě do práce jezdila na kole, ale po pár lehčích karambolech a naléhání rodiny, jsem se kola, jako dopravního prostředku, vzdala. Od minulého roku chodíme s manželem každou středu ráno plavat pod vedením trenéra. Motivovaly nás vlastně naše holky, které závodně plavou. Rozhodli jsme se „naučit“ se plavat jinak, než ve stylu pan a paní Radovi.

A už se plánuje vánoční večírek? A co to bude?

Ano plánuje a nech se překvapit to je tajemství PSSSST.

😀 tak ti pěkně děkuji Blani za rozhovor.


Uveřejněno

v

,

od

Značky: