ACTIVÁCI -testérka Katka

V minulém článku o ACTIVÁCÍCH jsem vám představila programátora Jakuba a dnes vám představím jeho ženu Katku. Její pracovní cesta po ACTIVE je zajímavá, Katka je názorným příkladem člověka, který nastoupil na technickou podporu a svou šikovností a pílí se vypracoval až na pozici testera.

Jak dlouho děláš Katko v ACTIVE 24 a můžeš nám popsat trochu tvoji práci?

Už to bude nějaký ten rok, protože už si to úplně nevybavuji, ale tuším, že cca 6 let. Jak jsi uvedla v popisu, tak jsem do Activu nastoupila na pozici Helpdeska. Dobrá zkušenost, jsem za ní ráda, ale nikdy více :-).

Časem se v Activu začalo více vyvíjet, ale testovalo se málo. To nemohlo dlouhodobě vydržet a tak se pořádné testování u nás dostalo na světlo světa. Jelikož jsem se snažila z Helpdesku vymanit už nějakou dobu, tak jsem sáhla po téhle možnosti a podařilo se. Testování mě vážně baví. Baví mě hledat chyby, reportovat je, spolupracovat na jejich opravě a nakonec odevzdat plnohodnotný a funkční produkt našim klientům.

V současné době děláš v týmu programátorů, jak se cítíš jako jediná žena na tomto oddělení?

Kluci jsou moc fajn. Cítím se mezi nima dobře. Jsou to týmoví hráči a nikdy mi nedali pocítit, že bych byla slabý článek nebo někdo „jiný“. Každý z nich je specifický a dohromady je to prostě dobrá parta a hodně pomáhají.

firemní akce na vodě
firemní akce na vodě

s kolegy na pivku
s kolegy na pivku

parta do práce na kole
parta do práce na kole

na pivku
na pivku

pyžamová středa
pyžamová středa

na panáku
na panáku

Vím že máš doma kočičku, máš ráda přírodu, co vlastně děláš ve svém volném čase po práci?

Máme dva kocoury a věřte, že je s nima o zábavu postaráno. Přírodu mám ráda asi až moc. Jsem jedna z těch, co jsou schopni zachraňovat topícího se brouka :-).

Lidi občas divně koukají a já se jejich výrazy bavím. Nedávno jsme s kolegou z práce našli mrtvé holubí mládě a tak jsme si adoptovali hned jednoho holuba v pražské zoo :-).

Ve volném čase chodím na jógu, jezdím na kole a už skoro rok běhám. Běh mi dokáže krásně vyčistit hlavu. Je to osvobozující a nic k tomu nepotřebujete. Jen kraťasy, tričko a boty. Fajn relax je taky zajít s lidma z práce na nějakou akci. Musím říct, že mě hlavně baví ty lidi tady a když s nima mohu trávit i čas mimo práci je to paráda.

Máš to pěkně nabité, máš vůbec čas doma něco uvařit nebo upéct?

Přiznám se, že někdy máme v lednici oběšenou myš, ale to není moc často. Naštěstí mám úžasného muže, který dokáže uvařit výborné jídlo z ničeho a tak i v takových situacích hladem netrpíme. Co se týká vaření tak raději peču sladké.

Jakuba jsem se už ptala jaké to je pracovat s manželkou ve stejném týmu, zeptám se i tebe, jak se ti dělá s manželem, nemáte už pak doma ponorkovou nemoc?

Je to zajímavé a člověk se nenudí, ale ponorka to rozhodně není. Pro mě je to možnost poznat Kubu po všech stránkách. Snažím se práci oddělit od manželství a myslím, že se nám to daří oběma. Pracovní napětí (přece jen mu rozbíjím jeho věci :-D) pak kompenzujeme společnými zájmy mimo práci 😉

Děkuji ti Katko za rozhovor.


Uveřejněno

v

,

od

Značky: