Šifrované HTTPS automaticky a zdarma ke všem webům na Linux hostingu ACTIVE 24

Společnost ACTIVE 24 spustila šifrovanou variantu protokolu pro přenos www stránek trvale všem webům na svém Linux hostingu a to zcela zdarma jako nový standard. Kromě klasického HTTPS je všem dostupný i moderní SPDY protokol, který urychluje načítání www stránek zejména na mobilních zařízeních. Zákazníci mají zároveň možnost jednoduché samoobslužné instalace a aktualizace svých SSL/TLS certifikátů.

ACTIVE 24 považuje šifrovaný přenos dat mezi klienty a servery za standard, který by měl být dostupný zdarma všem a to nejen v případech, kdy se přenáší citlivá data jako např. hesla či cookies. Šifrování je důležité i proto, aby se bránilo mj. vkládání malware do stránek při nechráněném přenosu, nebo všudypřítomnému šmírování, co, kdo a na jakých www stránkách hledá.

ACTIVE 24 proto odbourává překážky, které doposud bránily širšímu nasazování HTTPS, kterými byly poplatky za instalaci a provoz SSL/TLS certifikátů, vyhrazené IP adresy a nutnost opt-in aktivace služby. Zároveň nasazuje moderní technologie pro efektivnější fungování www stránek na mobilních zařízeních a plánuje nasadit nový HTTP/2 protokol obratem poté, co bude dostupná jeho stabilní implementace.

Zákazníci, kteří si ještě neobjednali SSL/TLS certifikát u ACTIVE 24 nebo si nedodali vlastní od vybrané certifikační autority, dostávají vygenerovaný certifikát typu self-signed, který jim umožňuje šifrovaný přenos bez ověření identity externí autoritou. Ten lze bezpečně využívat za předpokladu, že si ověření identity (a tedy potvrzení certifikátu jako důvěryhodného v prohlížeči) provede klient sám, případně s využitím protokolu DANE.

Desítky tisíc webů tak mohou v rámci standardní služby využívat bezpečný přístup např. do administrace svých webových stránek a CMS systémů jako WordPress, Joomla, Drupal apod. a vyhnout se posílání hesla po síti nechráněně. To nebylo na českém hostingovém trhu bez dodatečných poplatků nebo aktivací služby jen na vyžádání až doposud možné, ačkoliv by mělo jít o samozřejmou věc. ACTIVE 24 tímto krokem pokračuje ve své dlouhodobé strategii nabízet zákazníkům služby kvalitní, moderní a zároveň bezpečné a při tom bourat dosavadní překážky, které jsou již přežité.


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

11 komentářů: „Šifrované HTTPS automaticky a zdarma ke všem webům na Linux hostingu ACTIVE 24“

  1. […] šifrované HTTPS automaticky a zdarma ke všem webům na Linux hostingu. Více info přímo v jejich článku. Nabídku bych prozatím ale nevyužil, neboť Seznam je rozbity a sám nedoporučuje přechod na […]

  2. Tomáš Hála avatar

    Dostupnost šifrovaného HTTPS nezmění naprosto nic na vašem SEO rankingu, dokud sám nezačnete přesměrovávat provoz z HTTP na HTTPS. To ale za zákazníky samozřejmě neděláme, to je na uvážení každého.

  3. große auswahl und echt schick avatar

    à la longue hinaus können sich also diese Boni fürs Casino auszahlen. Sollten Sie sich jedoch trotz
    dieses Rates bei einer Entscheidung oder Maßnahme auf Inhalte dieser Webseite stützen, handeln Sie ausschließlich selbstbestimmt; Schäden oder Folgeschäden, die dadurch entstehen, dass Sie eine Ihrer Entscheidungen oder
    Maßnahmen auf Inhalte dieser Webseite stützen, können gegenüber Deloitte
    nicht geltend gemacht werden, auch nicht gegenüber deren Gesellschaftern, Geschäftsführern oder Mitarbeitern von Deloitte.
    Die genannten Namen, Zeichen oder Logos dürfen weder in schriftlicher, noch mündlicher, visueller oder einer
    anderen Form in Medienmitteilungen, Werbeanzeigen oder
    anderen Werbe- oder Marketingmaterialien oder -medien im Umlauf sein, ausser dies wurde ausdrücklich schriftlich von Deloitte Touche Tohmatsu oder dessen Vertreter genehmigt.

    WIR SIND Unerlaubt FÜR ALLFÄLLIGE DIREKTE, INDIREKTE,
    SONDER-, NEBEN- ODER FOLGESCHÄDEN ODER STRAFZUSCHLÄGE ZUM SCHADENSERSATZ
    ODER SONSTIGE SCHÄDEN JEGLICHER ART, WEDER DURCH VERTRAG, GESETZ, Operation (EINSCHLIESSICH, OHNE EINSCHRÄNKUNG, FAHRLÄSSIGKEIT) NOCH IN SONSTIGER FORM, Im Rahmen MIT
    ODER AUFGRUND DER NUTZUNG DIESER WEBSEITE, SELBST
    FALLS WIR Von welcher MÖGLICHKEIT DERARTIGER
    SCHÄDEN WUSSTEN ODER WISSEN HÄTTEN MÜSSEN. Sofern nicht ausdrücklich in den Nutzungsbedingungen erlaubt, darf der Name „Deloitte“, „Touche“, „Tohmatsu“, „Deloitte Touche Tohmatsu“, „Deloitte & Touche“,
    das Deloitte Logo oder lokale Sprachvarianten der genannten Warenzeichen weder allein noch in Kombination man könnte auch sagen oder
    Designelementen zur Verwendung kommen.