Přednosti a specifika Virtuálního Privátního Serveru

Virtuální Privátní Server (dále VPS) je služba, kterou hledáte, pokud chcete mít ke svému serveru plná administrátorská práva.  Můžete si vybrat z poměrně široké škály operačních systémů – Linuxové distribuce  CentOS, Debian, Fedora, SUSE, Ubuntu nebo Windows server 2012 R2.  K VPS máte vždy vzdálený přístup přes RDP nebo root SSH konzoli. VPS servery samozřejmě denně zálohujeme.

Snadné ovládání

Svůj VPS můžete ovládat také prostřednictvím uživatelského rozhraní v našem Zákaznickém centru. Pomocí jednoduchých ovládacích prvků můžete provést základní  operace – server restartovat, reinstalovat nebo vypnout. Ze Zákaznického centra je dostupná také servisní administrátorská konzole a najdete zde i informace o přenesených datech.

Bezpečnost

Zabezpečení veškerých hostingových služeb má u nás nejvyšší prioritu. Ze stejného důvodu jsou také veškerá data našich zákazníků uložena v České republice. Disponujeme dvěma špičkovými nezávislými datovými centry DC Tower (primární) a Casablanca (sekundární). Servery jsou zde monitorovány 24 hodin denně a data zálohujeme do geograficky oddělené lokality, tím jsou ještě více posíleny jejich zabezpečení a dostupnost.

Zároveň našim zákazníkům doporučujeme, aby si i oni dbali na správné zabezpečení svého serveru před zneužitím a v první řadě používali dostatečně silná hesla, protože na internetu probíhají robotické útoky, které jsou schopné získat přístup k serveru v horizontu pouhých několika málo hodin, pokud používá slabé heslo a není zabezpečen firewallem.

IPSEC

Výhodou Virtuálních Privátních Serverů je možnost provozovat OpenVPN nebo IPSEC v režimu NETKEY. VPN vám zprovozníme na vyžádání, protože může vyžadovat dodatečnou konfiguraci VPS serveru.

Aktualizace

Jádro operačního systému je společné pro všechny VPS.  Díky tomu se nemusíte starat o aktualizace, které zajišťují administrátoři ACTIVE 24. Zároveň to také znamená, že jej nemůžete modifikovat a některé funkce jádra mohou být v rámci VPS omezeny (např. iptables jsou omezeny jen na základní funkce).

Trial verze

Virtuální privátní servery si můžete i vyzkoušet zdarma na dobu 14 dní. Stačí vyplnit formulář dostupný na této adrese pro Linux  nebo pro Windows.

 

 


Uveřejněno

v

,

od

Značky:

Komentáře

Jeden komentář: „Přednosti a specifika Virtuálního Privátního Serveru“

  1. Aleš Kozák avatar

    Dobrý den,

    zvažujeme migraci našeho internetového portálu PROPAMÁTKY a hledáme vhodné řešení, které bude oboustranně výhodné. Fungujeme jako nezisková organizace, která v poslední době získala řadu ocenění jak za obsah, tak i jeho grafické pojetí. Kromě on-line světa vydáváme vlastní časopis, pořádáme konference. A hledáme solidního partnera, který nám pomůže naplňovat naše poslání tzn. šířit osvětu a příklady dobré praxe v oblasti péče o památky v České republice.

    Děkuji za předání kontaktu ideálně vedení společnosti. Informace o organizaci viz http://www.instituteu.cz popř. také zde: https://www.youtube.com/watch?v=9CyHHjwP_R8

    Aleš Kozák
    zakladatel a ředitel