Úspěšní na .EU doméně

Žádný úspěch nepřichází jen tak samo sebou. Pokud to tedy se svými internetovými projekty myslíte vážně, měli byste mít svou online strategii vymyšlenou od začátku do konce. A hned na začátku není vůbec špatné zamyslet se nad vhodnými doménami, které si pro své webové stránky a e-maily zaberete.  Doménové jméno je totiž unikátní a dokud je vlastníte vy, nikdo jiný je nemůže obsadit.

Dobré zásady výběru vhodného doménového jména

Při výběru své první domény je dobré se vyhnout začátečnickým chybám a uvažovat hlavně prakticky. Doména je adresa, pod kterou vás budou na internetu hledat vaši klienti/návštěvníci. Neuškodí tedy zvolit takový název domény, který si dobře zapamatují a který:

– vás dobře vystihuje a případně odlišuje od konkurence, správná volba pomůže i vašemu SEO.

– není příliš dlouhý, ideální jsou jednoslovné domény, ale ani zkratky nejsou špatným řešením.

– není komplikovaný, protože pro vás je extrémně důležité, aby si zákazníci vaši doménu v ideálním případě snadno zapamatovali a aby netápali, jak se správně píše.
Z toho důvodu je dobré vyhnout se kombinacím, které obsahují pomlčky, vyvarovat se cizojazyčným výrazům, které nejsou vlastní vaší cílové skupině, případně počítat také s překlepovými variacemi na vaši doménu.

Jakmile máte jasno, je dobré neotálet

Doména, která se vám hodí, bohužel nemusí být volná.  Ta nejšikovnější doménová jména bývají naopak obvykle dávno obsazená, a to především pokud se jedná o jména s obecným významem. Pokud ale máte štěstí a vámi preferovaná volba je dostupná, neváhejte a registrujte si svou doménu okamžitě. Ceny za registraci domény se pohybují řádově kolem několika málo stovek korun ročně a další hostingové služby jako místo pro web, e-maily, e-shop a podobně s i k nim můžete dokoupit kdykoliv později u jakékoliv hostingové firmy.

Pokud doména volná není, máte stále ještě mnoho dalších možností. Můžete vyzkoušet další alternativy a synonyma, nebo také další vhodné doménové koncovky. Kromě u nás nejoblíbenější koncovky .cz jsou na českém trhu  běžné nadnárodní koncovky .com, .net, .org, .info a v neposlední řadě také koncovka evropské unie .EU.

eu-domena_600x400

Je dobré myslet na budoucnost

Další alternativy vašeho doménového jména je nicméně vhodné zvážit i v případě, že jste uspěli na .cz koncovce. Pokud se vám totiž v online byznysu bude dařit, mohly by na úspěchu vašeho projektu parazitovat případné konkurenční podniky, ať už úmyslně nebo náhodou. Proto je dobré vzít jim vítr z plachet hned na začátku a zaregistrovat si svou doménu na všech obvyklých doménových koncovkách, dokud jsou volné. Všechny pak mohou a nemusejí být nasměrovány na jedny webové stránky.

Unikátní přednosti  .EU domény

.EU koncovka pro vás může být právě tím vhodným řešením, pokud si chcete pojistit své online aktivity v mezinárodním kontextu. Je oblíbená hlavně  v Německu, Holandsku a ve Francii a na cizince může působit důvěryhodněji než pro ně často neznámá koncovka .cz. Podle posledních statistik ji využívají  téměř 4 miliony webů.

Příležitost, která se nebude jen tak opakovat

ACTIVE 24 nabízí díky své spolupráci s registrátorem EURid až do konce června možnost zaregistrovat si doménovou koncovku .EU za výjimečně výhodnou cenu 79 Kč /rok bez DPH. Tuto cenu dostanete pro svou objednávku v tomto období na webech active24.cz a domeny.cz.

A nemusím asi ani připomínat, že nejen k .EU doméně u ACTIVE 24 dostanete vysoký standard všech poskytovaných služeb a kvalitní zákaznický i technický servis v režimu 24/7, pro který jsou naprostou samozřejmostí výsoký up-time a pravidelné zálohování. Navíc zdarma – miniweb Superstánku.


Uveřejněno

v

,

od

Značky: