Nové doménové koncovky (New gTLDs) na domeny.cz. Využijte nové příležitosti, které internet nabízí.

Nové doménové koncovky (New gTLDs) změnily svět internetu a přinášejí nové možnosti, jak využít příležitost, kterou digitální prostor nabízí. Na doménovém portálu www.domeny.cz  si vyberte a zaregistrujte nové domény, v nabídce je více jak 200 nových doménových koncovek, které změní tvář vaší přítomnosti na internetu.

Nové doménové koncovky v online světě podpoří vaši konkurenceschopnost, rozšíří škálu výběru a přinášejí inovace. Dokáží přesně vystihnout to, čemu se věnujete. Vlastníte internetový obchod s koly? Představte si, jak by se nová koncovka .bike pěkně vyjímala v názvu vašeho e-shopu. Věnujete se finančnímu poradenství? Co například propagovat své služby na internetu pod názvem vasemeno.finance? Inspirace pro vhodný výběr doménového jména s více než 200 novými koncovkami jsme pro vás přehledně připravili podle kategorií, popularity či písmen abecedy na https://domeny.cz/registrace-nove-domeny/

800x600_new-gTLD_bike

Pokud máte chuť nechat se vést dosavadními trendy, v celosvětovém měřítku je nejpopulárnější koncovka XYZ s více než 6,4 miliony domén a zajímavé je, že třípísmenné kombinace této koncovky už nejsou k dispozici. V první desítce jsou dále podle pořadí koncovky .top (2, 95 mil) .wang (1,1 milionu), .win (980 0000), .club (806 000), .site (449 000), .vip (437 560), .link (402 000), .bid (388 000) a .online (346 000)

Jak dlouhá byla cesta k novým koncovkám?

Rozhodnutí o uvedení new gTLDs na trh padlo na veřejném zasedání ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) v roce 2011 v Singapuru. Prostor pro podávání žádostí o new gTLDs se v prvním kole otevřel 12. ledna 2012. ICANN v první fázi přijala 1930 žádostí a v březnu 2013 ICANN oznámila jejich první výsledky. Mezi prvními zájemci o nové doménové koncovky byly přirozeně velké korporace snažící se o ochranu svého jména žádostmi o registraci značky pod koncovkou .Brand. Na konci roku 2013 už byly v nabídce další  new gTLDs doménové koncovky .Bike, .Guru a .Pics.

Dosud (srpen 2016) bylo registrovaných více jak 22 970 000 domén s new gTLDs koncovkami. Nejvíce je jich registrovaných v Číně, USA a na Kajmanských ostrovech. Z evropských zemí vede Německo, kde počet registrovaných new gTLDs představuje podíl 2,43 % celosvětových registrací.

Svou novou doménovou koncovku zaregistrujte na www.domeny.cz. Nabídku nových koncovek pro vás průběžně rozšiřujeme.

zdroje statistik: https://ntldstats.com/ a https://www.netnames.com/gtld/


Uveřejněno

v

od

Značky: