Kapesní atlas služeb ACTIVE 24

Kapesní atlas služeb ACTIVE 24 aneb jak se v tom má offline smrtelník vyznat? Zkusíme vám poradit, jak si z mnoha alternativ správně vybrat.

Doména je základ

Doména, například active24.cz , je unikátní internetová adresa, která nasměruje zákazníky na váš web. Lze ji přirovnat k poštovní adrese a vy si na ni umístíte obsah webové stránky.

Pro specifické účely, jako je například blog oddělený od hlavní webové prezentace, můžete využít tzv. subdoménu, nebo-li doménu vyššího řádu (např. blog.active24.cz , napoveda.active24.cz ) . Podle této definice je i doména www.active24.cz  v podstatě také subdoména,  dle konvence by ale měla vždy směrovat na stejný obsah jako active24.cz .

Webová stránka

Webová stránka, to jsou vlastně data uložená na serveru v souborech, na které je nasměrovaná vaše doména. Služby s tím spojené jsou označované jako „hosting„.  Webová stránka může být vytvořena několika jednoduchými soubory, ale i sofistikovanými systémy o tisících souborů. V dnešní době ale už nemusíte naštěstí kódu, který webové stránky tvoří, rozumět. Můžete si aktivovat různé služby, pomocí kterých si své webové stránky snadno vytvoříte bez znalostí kódování a programování. Nejčastěji se označují jako „redakční systém„, site-builder popř. CMS (Content Management System) .

Přidat v takovém systému nový článek nebo podstránku webu je stejně jednoduché jako napsat e-mail. Zároveň zde platí: čím jednodušší a rychlejší je tvorba webu pomocí site-builderu, tím méně můžete jeho části, funkce a detaily upravit přesně dle svých představ.

nase-sluzby_300x300

Webové stránky u ACTIVE 24

Pro vaši snadnou orientaci vám předkládáme služby určené pro tvorbu webových stránek, seřazené od nejjednodušších po sofistikovanější systémy:

  • Superstránka

    Jde spíše o internetovou vizitku. Služba je zdarma pro všechny domény registrované u ACTIVE 24. Obsah se spravuje přes jednoduché rozhraní. Lze ji využít pro jednoduchou prezentaci se základními informacemi, potřebným kontaktem a odkazy na sociální sítě. Více informací, včetně ukázky webů, najdete zde.

  • Moje stránky

    Budete překvapení, jak hezké webové stránky si vytvoříte pomocí služby Moje stránky bez jakékoliv znalosti kódování a internetových technologií. Redakční systém (CMS) je koncipovaný tak, abyste se nemuseli vůbec zabývat nastavením serveru (hostingu). V uživatelském rozhraní si zvolíte některou z mnoha připravených šablon vzhledu webu, kterou můžete dále upravovat. Ve stejném rozhraní vytvoříte obsah webu pomocí textu, obrázků, formulářů  a dalších volitelných prvků. Více informací najdete pod  tímto odkazem.

  • Hosting s open source redakčním systémem

    Redakční systémy „open source“ můžete využívat bezplatně. Pokud se pro ně rozhodnete, objednáte si hosting rovnou s příslušným  redakčním systémem. Mezi nejoblíbenější patří WordPress, Joomla a Drupal.  V základním nastavení můžete tvořit web velice jednoduše a bez technických znalostí. Jednou z předností těchto řešení je, že si jej můžete sami rozšířit o další připravená témata (vzhledy) a doplňky, které jej rozšiřují o další funkce, jako jsou formuláře, diskuzní fórum, e-shop atd. Tyto systémy patří k nejpoužívanějším na světe, můžete tedy v případě potřeby jednoduše dohledat rady a doporučení internetu. Naše hostingové řešení je pro provoz těchto redakčních systémů připraveno a podporuje všechny potřebné technologie pro jejich provoz.

V případě dalších dotazů se neváhejte obrátit na naši Zákaznickou podporu.


Uveřejněno

v

,

od

Značky: