.EU může být vaše dokonalá adresa pro web a e-mail

.EU doména je koncovka, která by neměla unikat vaší pozornosti. Patří dlouhodobě mezi nejběžnější doménové koncovky v Evropě, a zájem o ni stále roste.

Ke konci března letošního roku  bylo zaregistrováno 185 964 nových .EU domén, což znamená, že počet registrací od konce loňského roku vzrostl o 10 914. Jak je patrné i z grafu, zveřejněného centrálním registrem pro .EU, organizací EURid,  Česká republika zaujímá v objemu zaregistrovaných .EU domén 7. místo mezi všemi zeměmi Evropské unie.

Proč právě  .EU

Důvody jsou zřejmé .EU doména se vyplácí, především pokud se vaše online aktivity neomezují pouze na Česko. Web a e-mail na adrese .EU dokáže totiž upoutat pozornost návštěvníků a zákazníků z celého světa spíše než jiné koncovky.

. EU koncovka je také osvědčená alternativa, pokud je vámi preferované doménové jméno na jiných zajímavých koncovkách už obsazené.

Cena registrace je navíc dlouhé roky stabilní, a tudíž se nedá ani v příštích letech očekávat výrazné zdražení, jak tomu bývá u některých nových doménových koncovek, spravovaných komerčními registry.

Až do konce června máte u nás ještě o jeden dobrý důvod navíc – .EU doménu si můžete zaregistrovat za akční cenu 79 Kč (bez DPH).

Upozornění na blížící se expiraci domény a další užitečné tipy

.EU, stejně jako všechny ostatní domény registrované prostřednictvím ACTIVE 24, si můžete pojistit proti neplánované ztrátě. Stačí si objednat službu Upozornění, díky které se nemusíte spoléhat na elektronicky zaslané podklady pro platbu a automatické prodloužení na další období. Pokud doménu neprodloužíte v dostatečně bezpečné lhůtě před její expirací, upozorníme vás také telefonicky a dopisem, než bude definitivně uvolněna pro další registraci.

Pokud jste si .EU doménu zaregistrovali jako alternativní možnost k webu nebo e-mailům na jiné koncovce, můžete si v zákaznickém centru active24.cz nastavit jejich přesměrování. Tuto službu si můžete sami kdykoliv aktivovat nebo deaktivovat a je k dispozici zdarma.

Soutěžte se svou .EU doménou

Každý rok pro vás pořádá společnost EURid (správce domény .EU) soutěž WebAwards o nejlepší web na .EU doméně.  Z přihlášených webových stránek s koncovkou .EU vybere tři vítěze v pěti kategoriích. Své stránky na .EU doméně můžete přihlásit do 4. července – pokud je komise vyhodnotí jako nejlepší v dané kategorii, budete si moci na podzim v Bruselu převzít osobně výhru.

Zdroj: Eurid, https://eurid.eu/en/news/q1-2017-progress-report/
Zdroj: Eurid, https://eurid.eu/en/news/q1-2017-progress-report/

Uveřejněno

v

od

Značky: