Instalace dalších racků v DC TOWER

Už před 14 měsíci jsme přestěhovali svoje datové centrum do DC TOWER Českých Radiokomunikací, viz. například informace v tomto článku. Rok není v oblasti služeb datových center dlouhá doba, ale už nyní můžeme vysledovat a popsat základní rysy této spolupráce .

Nezaznamenali jsme žádný výpadek, ani na chlazení, ani na napájení. České Radiokomunikace velmi trpělivě naslouchají našim potřebám a vyhovují našim požadavkům. Výborným příkladem je to, že nám opakovaně umožnili nahlédnout do technologického non-IT zázemí DC TOWER. A nejen nám, ale i našim zákazníkům nebo kolegům ze sesterských a mateřské společnosti. Byli jsme velmi rádi, když jsme mohli naše nadšení z poskytovaných služeb sdílet! Jedním z vrcholů naší spolupráce byla naše přímá účast na ostrém testu diesel agregátů, které pracovníci Českých radiokomunikací provádějí pravidelně každých čtrnáct dní.
racky
Společně zvyšujeme efektivitu datového centra, my dodržujeme přísné principy zaslepování volných pozic v racích, České Radiokomunikace oddělily teplé a studené zóny u všech zákazníků na našem datovém sále, investují do modernizace chlazení i napájení. Výsledkem je další zlepšování provozních podmínek, které pro nás neznamenalo zvýšení nákladů, ale naopak dosažení provozních úspor 11 %! Zlepšování se projevuje i v detailech, jakými jsou například přidaná teplotní čidla, hlásič otevřených dveří do studené uličky nebo nové protipožární dveře u datového sálu, které navíc podle metodiky NBÚ odpovídají bezpečnostní třídě 3. České Radiokomunikace dále rozšiřují využitelné prostory, zavedly biometriku pro další posílení bezpečnosti a pracují na zobrazování důležitých parametrů služeb (teplota, vlhkost, příkon, spotřeba) do zákaznického portálu.

Zdá se, že se tato výborná symbióza vyplácí a společně rosteme. Za zvýšenou „konzumací“ našich technologií v datovém centru jsou zejména úspěšné prodeje serverových řešení a neomezeného webhostingu. Aktuálně proto rozšiřujeme naše technologie o dva nové racky. Umístili jsme je na místo, které bylo původně rezervováno pro přídavné chladící jednotky, ale chlazení je v DC víc než dostatečné, tedy tyto volné pozice využijeme pro naše technologie. Instalace nebyla vůbec jednoduchá, museli jsme částečně rozebrat (a zase složit) klec sousedního zákazníka a jeden z racků musel být před instalací rozpůlen a následně smontován, protože jinak bychom se s novými racky na volné pozice vůbec nedostali. Instalace tak připomínala tak trošku starou dobrou hru Sokoban. 🙂 Jak dlouho nám tyto dva nové racky vydrží? Paradoxně věříme, že moc dlouho ne a pomalu začínáme obhlížet nově vybudované datové sály, kam se budeme dále rozrůstat.


Uveřejněno

v

od

Značky: